Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cékla ecetesen Bjkata konyhájából

Cékla ecetesen Bjkata konyhájából
Cékla ecetesen Bjkata konyhájából
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cékla az egyik legegészségesebb zöldségféle. Rengeteg értékes anyagot tartalmaz. Érdemes belőle minél többet fogyasztani. Nagyon finom krumplis tésztával, de bármilyen húsételhez is fogyaszthatjuk, amihez savanyúság illik. Az idén nagyon szép cékláink termettek. Így több alkalommal is raktam már be ebből a bíborszínű finomságból.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát több vízben megmossuk, de nem hámozzuk meg, csak a csúnyább részeket vágjuk le róla.
  2. Egy nagy fazékban feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Forrástól számítva 60-70 percig főzzük. 
  3. Lehúzzuk a cékla héját. Tetszőleges formájú darabokra szeleteljük. (Én egy nagy, recés szélű kenyérvágó késsel szeleteltem, így csíkos lett a cékla.)
  4. A főzővízből kb. 1 litert használunk fel a felöntőlé elkészítéséhez. Felforraljuk a főzővizet, belefőzzük a cukrot, a sót, a köménymagot. Ha lobogva forr, lezárjuk a gázt és belekanalazzuk az ecetet is. (Az ecettel már nem kell forralni.)
  5. Beletesszük a lébe a céklát, összekeverjük, és üvegekbe rakjuk.
  6. Két réteg celofánnal lezárjuk. A két réteg közé tartósítószert is rakhatunk. (Én erre még csavaros tetőt is tettem.)
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 83 418
elküldve: 13
receptkönyvben: 319
elkészítve: 32/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

ecetes cékla, céklasaláta, cékla házilag készítve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

283
cékla 2.5 kg
víz 1 l
cukor 10 ek
2.5 ek
ecet 25 ek
köménymag 1 teáskanál