Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklakrémleves Biimbike konyhájából

Céklakrémleves Biimbike konyhájából
Céklakrémleves Biimbike konyhájából
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a krémleves tökéletes mása a sütőtök krémlevesemnek, csak kicseréltem a sütőtököt céklára :) Folyton kutatok az olyan egészséges ételek után, amik finomak is, és megfelelnek a házias ízlésnek is, de sajnos elég nehezen találok rájuk. Főleg a levesek izgatnak a legjobban, és mivel imádjuk a céklát, hát szinte kínálkozott a leveses fazékba. A cékla krémleves formájában mennyei lett, egyszerű, de fantasztikus az ízvilága. A családom zöldségkerülő tagjai is nagy élvezettel fogyasztották, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én a receptnél 7 dl vizet adtam meg, de ez csak egy irányadó, mert függ a zöldségek méretétől és attól, hogy mennyire sűrűn eszik a levest. Hiszen a krémlevest is van, aki olyan sűrűn szereti, hogy megáll benne a kanál és van, aki egészen hígra főzi. Ízlések és pofonok :) - de a lényeg, hogy annyi főzővizet öntsünk csak a turmixba, ameddig a kívánt állapotot elérjük! 

Ugyanez a leves teljesen más ízű lesz, ha egy kevés ételízesítőt főzünk bele (javaslom a saját készítésűt), és megint más ízű lesz egy kevés összenyomott fokhagymával egybefőzve.

Jól variálható, nagyon egészséges étel :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát, a sárgarépát és a hagymát meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és annyi vízben, amennyi bőven ellepi, feltesszük főni. Kevés sóval ízesítjük (én himalája sót használok, mert egészségesebb, mint bármelyik másik só).
  2. Miután teljesen puhára főtt a cékla (a répának és a hagymának a céklánál jóval rövidebb idő is elég), levesszük a tűzről, és a levével együtt beleöntjük a turmixgépbe, és teljesen pépessé turmixoljuk. (Lehet botmixerrel is, de nekem azzal úgy nézett ki a konyhám, mintha lila bomba robbant volna...)
  3. A krémessé turmixolt zöldséget visszaöntjük a fazékba, és beleteszünk egy maréknyi reszelt sajtot. Teljesen mindegy, hogy milyen, akár maradék is lehet, és akár többféle is. Ezzel a sajttal sűrítjük be a levest - rántás vagy habarás helyett.
  4. Ízesítjük még egy kevés őrölt borssal és édesítőszerrel is. Ki mit használ, azzal édesítsen, ez lehet cukor, nyírfacukor, édesítőszer, stb. Összerotyogtatjuk, majd kevés reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 756
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jersey Dia

Mióta szakács: 2010.03.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

céklaleves, sajtos céklakrémleves, krémleves céklából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

164
cékla 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
sajt 10 dkg
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csapott ek
víz 7 dl