Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklakrémleves Mignon konyhájából

Céklakrémleves Mignon konyhájából
Céklakrémleves Mignon konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári időszakban csak gyümölcslevest készítek, ilyenkor télen pedig a krémlevesek a favoritok. Céklából a Vrábel Kriszta blogján talált változat a kedvencünk.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Dinszteljük pár percig a vöröshagymát és a fokhagymát az olívaolajon, majd adjuk hozzá a céklát. Dinszteljük együtt további kb. 5 percig, majd öntsük fel 8 dl forró vízzel. Fűszerezzük.
  2. Fedjük le és főzzük puhára a céklát (kb. 10 perc). Botmixerrel pürésítsük, keverjük el benne a tejfölt (és a cukrot.)
  3. Tálaláskor díszítsük tejszínnel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 398
elküldve: 8
receptkönyvben: 104
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes céklakrémleves, krémes céklaleves, krémleves céklából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

322
cékla 30 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
római kömény 1 kávéskanál
olívaolaj 0.5 dl
víz 8 dl
habtejszín 20 ml