Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklakrémleves sajtropogóssal

Céklakrémleves sajtropogóssal
Céklakrémleves sajtropogóssal
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus és divatos krémlevesek mellett megbújik a kevésbé ismert és kedvelt céklakrémleves is, pedig nagyon finom, különleges ízű. Nagyon illik hozzá a sajtropogós vagy bármely más sajtos kiegészítő... A család szereti!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk az átpasszírozott vagy apróra vágott fokhagymát is, kicsit pirítjuk együtt.
  2. Rádobáljuk a megtisztított, kockákra vágott céklát és a megpucolt, karikára vágott sárgarépát. Átforgatjuk kicsit, majd felöntjük húsleves alaplével (vagy vízzel), és fedő alatt az egészet puhára pároljuk.
  3. Botmixerrel simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, sóval, borssal, őrölt gyömbérrel ízesítjük, összefőzzük. Megkóstoljuk, utána ízesítünk, ha kell, majd félretesszük, melegen tartjuk.
  4. Egy teflon serpenyőt kikenünk egy kis vajjal, felforrósítjuk, majd a durvára reszelt sajtkupacból egy-egy maréknyit tenyerünkkel összenyomkodunk, óvatosan a serpenyőbe helyezzük.
  5. A sajtmasszát lapos végű fakanállal (vagy szilikonvégű lappal) igazgatva óvatosan sütjük, amíg az alsó fele barnulni nem kezd, ekkor vigyázva megfordítjuk, és megsütjük a másik felét is. Papírtörlőn pihentetjük, hagyjuk, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön.
  6. Tányérba szedjük a levest, kikevert tejfölből kis gombócokat helyezünk el benne, mellékeljük a rajtropogóst, és boldogan fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 843
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sirGalahad

Mióta szakács: 2013.11.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

céklás krémleves, krémleves céklából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

583
cékla 50 dkg
vaj 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
alaplé 1 l
főzőtejszín 200 ml
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
gyömbérpor 1 csipet
trappista sajt 20 dkg
tejföl 175 g