Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklapogácsa

Céklapogácsa
Céklapogácsa
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik este húsmentes vacsit akartunk enni, de azokból az alapanyagokból, ami otthon volt! Mivel egész nap rohangáltunk, nem volt már kedvem boltba is elmenni, ezért felcsaptam a hűtőt és a spájzot. A következőket találtam: cékla, krumpli, hagyma, tonhal. Ezekből kellett a legtöbbet kihoznom. :-) Nézzük, mi sült ki belőle...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit főzzük puhára enyhén sós vízben.
  2. Közben, ha előfőzött a céklánk (az enyém az volt) kockázzuk fel apró darabokra.
  3. A hagymát szintén, de a cékla legyen durvább.
  4. A megfőtt krumplit tegyük egy tálba, nyomkodjuk szét krumplinyomóval.
  5. Adjuk hozzá a céklát, a hagymát, valamint a tonhalat, melyet előtte lecsepegtettünk. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.
  6. A rozmaring leveleket aprítsuk fel, és ezt is szórjuk a tálba.
  7. Keverjük jól össze, és hagyjuk picit állni.
  8. Az állásidő alatt forrósítsunk olajat egy tapadásmentes edénybe.
  9. Vizes kézzel készítsünk ízlésünknek megfelelő formákat, és süssük aranybarnára mindkét felét.
  10. Tálaljuk salátával.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 933
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéjas Kávé

Mióta szakács: 2013.02.09.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas céklapogácsa, krumplis céklapogácsa, tonhalas-krumplis céklapogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1103
burgonya 500 g
cékla 200 g
vöröshagyma 1 közepes fej
tonhalkonzerv 160 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál
napraforgó olaj 2 dl