Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás bárány curry

Céklás bárány curry
Céklás bárány curry
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édeskésen pikáns, kellemesen enyhe a hagyma és a chili mennyisége ellenére is. Gyönyörű bordó színe lesz a céklától. Ha citromlevet locsolunk rá tálaláskor, úgy a pikáns ízek teljesednek ki. Ha a citromlevet kihagyjuk, akkor az édeskés ízeket élvezhetjük.

hozzávalók / 6 adag

marináló keverék

curry

köret

ajánlat

Rizs helyett quinoával is tálalhatjuk.

Slow cooker-ban is készíthetjük. Sajnos addig a lépésig, míg a forró víz a főzőedénybe kerül, hagyományos módon kell készítsük, de ahogy belekerül a Slow Cooker-ba, magára hagyhatjuk. Főzési idő: alacsony hőfokon 4-6 óra, magas hőfokon 4 óra.

Szólj hozzá!

elkészítés

marináló keverék

  1. A gyömbér héját lekaparjuk, majd lereszeljük.
  2. A fokhagymát áttörjük.
  3. A joghurtba keverjük a sót, gyömbért, fokhagymát és koriandert.
  4. A bárányhúst felkockázzuk, és a fűszeres joghurtba keverjük. Minimum 2 órára állni hagyjuk a hűtőben

curry

  1. A céklát megfőzzük vagy megsütjük. A felét felkockázzuk, a másik felét pürésítjük. Későbbre félretesszük.
  2. Közben a vajat felolvasszuk, majd a kardamom magokat belepottyantjuk.
  3. A hagymákat felszeleteljük, és a vajon üvegesre pároljuk.
  4. A szegfűszegek fejét a hagymára morzsoljuk. A fejekben van az íz, a szárakat kidobhatjuk.
  5. A chiliket kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  6. A garam masalát is a hagymára szórjuk.
  7. Egy főzőedényben a vizet felforraljuk. Miután felforrt, közepesre állítjuk a hőfokot.
  8. A fűszeres hagymakeveréket a vízbe helyezzük.
  9. A joghurtba kevert bárányhúst is hozzáadjuk.
  10. Gyöngyözve főzzük 2 órán át.
  11. Az utolsó fél órában belekeverjük a céklapürét és kockákat.
  12. Tálalás előtt beledobhatjuk a korianderleveleket, amiket letépkedtünk a szárról. Nyersen a korianderleveleket díszíteni is használhatjuk a curry-re szórva.
  13. A citromlevet a tányérokon érdemes ráfacsarni, ha az édeskés íz helyett pikánsabbra vágyunk.

köret

  1. A rizst meleg vízben átmossuk.
  2. A vizet felforraljuk, és a rizst fedő alatt puhára főzzük. 25 perc, és kész.
  3. 6 személyre elosztva tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Do Peeaza Chukandar, Slow Coker bárány curry, Slow Cooker cékla curry

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

712
bárányhús 75 dkg
joghurt 150 g
1 kávéskanál
gyömbér 50 g
koriander 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
cékla 40 dkg
vaj 3 dkg
zöld kardamom 2 db
vöröshagyma 3 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
szegfűszeg 2 ek
chili 2 db
víz 5 dl
garam masala 1 teáskanál
koriander 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
barnarizs 45 dkg
víz 9 dl
0 ízlés szerint