Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás brownie Betti konyhájából

Céklás brownie Betti konyhájából
Céklás brownie Betti konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban mindenki szereti a brownie-t, szerettem volna egy egészséges változatát is kipróbálni. Rövid keresgélés után rátaláltam erre a receptre, mely a BBC Good Food-ból származik.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ajánlom minden csokis süti és cékla rajongónak, illetve kisgyerekes szülőknek! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépesben hámozzunk és főzzünk meg kb fél kg céklát. Vigyázzunk, a leve mindent színez, ezért érdemes kesztyűt használni. Aki nem kíván a céklagumó főzésével bíbelődni, az kaphat készen főtt, vákuum csomagolt céklát 450 gr/ csomag kiszerelésben. Ez pont elegendő mennyiség a recepthez, de persze a saját főzésű cékla is ilyen mennyiségű lesz a tisztítás után.
  2. A megfőtt céklát vágjuk kisebb darabokra, nem kell túl apróra, hiszen úgyis az aprítóba kerül. Törjük össze a 200 g csokoládét, majd a 100 g vaj/margarin és a főtt cékla társaságába tegyük az aprítóba. Ha kisebb készülékünk van, érdemes több porcióra szedni az összetevőket, és úgy darabolni.
  3. Kézi mixerrel verjük fel a 3 darab egész tojást egy csipet sóval és a cukorral, míg kicsit kifehéredik, és könnyed, habos anyagúvá válik. Ezután keverjük hozzá a céklás mixet, majd szitáljuk az edénybe a lisztet és a kakaóport is, és keverjük össze az egészet.
  4. Vajazzunk ki egy kb. 20x30 cm-es sütőformát, öntsük bele a tésztát, és tegyük a 160 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőbe 25 percre. Akkor jó a süti, ha még remegni érezzük a tésztát a felső kéreg alatt. Hagyjuk kihűlni (ha bírjuk), és fogyasszuk azonnal!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: kb 20x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 29 359
elküldve: 9
receptkönyvben: 199
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Betti

Mióta szakács: 2013.10.28.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Isteni céklás brownie, brownie céklával, céklás brownie

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tibma
tibma Mon, 2016-11-28 11:57

Tökéletes, imádjuk! Minden hétvégén ezt sütöm :) akár gm változatban is

sz.nikolka
sz.nikolka Sat, 2014-09-13 13:30

Fincsi lett. Picit lehet érezni a cékla ízét, csak mert tudom hogy mi van benne.

fulopandrea
fulopandrea Sun, 2014-08-17 15:50

Koszi a receptet, en csak a cekla felet tettem bele es hozza adtam egy kis gesztenyepuret. Nagyon finom lett!

421
cékla 500 g
vaj 100 g
étcsokoládé 200 g
finomliszt 100 g
cukor 200 g
tojás 3 db
cukrozatlan kakaópor 25 g
1 csipet