Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás bulgur

Céklás bulgur
Céklás bulgur
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem (aki svéd) tanított meg rá. Egyszerű, gyors és isteni!
Én bevallom, ezelőtt nem is hallottam a bulgurról... Azóta viszont direkt keresem a bulguros recepteket. :)

hozzávalók / 4 adag

A céklás bulgurhoz

A díszítéshez

ajánlat

Mi elsősorban grillezett, sült kolbászhoz esszük/adjuk. De magában is jó.
Hidegen és melegen egyaránt.
Bármikor, amikor céklához jutsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk és apróra lereszeljük a céklát.
  2. 3 dl vízben feloldjuk a 1/2 leveskockát  és ebben az alaplében főzzük meg a céklát (kb 3 perc fedő alatt).
  3. Hozzáadjuk a bulgurt, jó alaposan megkeverjük és még kb 10 percig  tovább főzzük (fedő alatt).
  4. Levesszük a gázról és állni hagyjuk 5 percet.
  5. Hozzáadjuk az olajat, ecetet, sót és borsot (ízlés szerint).
  6. Felkockázott feta sajttal és mentalevekkel tálaljuk.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 435
elküldve: 4
receptkönyvben: 266
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

K.Orsolya

Mióta szakács: 2009.11.12.
17 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

céklás bulgur fetasajttal, mentás-fetás bulgur céklával

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

simantimi
simantimi Wed, 2015-02-18 16:51

Nagyon finom lett, köszönjük a receptet! Ez az első bulguros recept, amit kipróbáltam, nem bántuk meg, az egész család rajongó lett! :)

blanka130
blanka130 Tue, 2014-10-14 17:19

Fuu, ez valami isteni:) Én még reszeltem bele egy kis fokhagymát is. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, a kedvencek közé került:) Gyors, egészséges, és finom:)

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Tue, 2014-10-14 19:53

Én is így érzek ezzel a recepttel kapcsolatban. :) Jó ötlet a fokhagyma, legközelebb kipróbálom!

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Sat, 2012-09-08 17:07

:) Igazán örülök, hogy örömet okoztam ezzel a recepttel! Azóta itt, a nosalty oldalán ráakadtam két másik remek bulgur receptre: http://www.nosalty.hu/recept/paradicsomos-padlizsanos-bulgur és http://www.nosalty.hu/recept/libanoni-zoldseges-bulgur
Csak javasolni tudom, hogy próbáld ki ezeket is, mert megéri...
(Bezzeg én még mindig nem írtam ezen recept beküldőinek, hogy milyen finom dolgot osztottak meg velünk -- pedig milyen jól esik a dícséret... Szóval most én is visszajelzek nekik. Láod, mire nem inspiráltál?!)
:)
KOrsi

Hobbigilda
Hobbigilda Sat, 2012-09-08 18:17

Megnézem azokat is, köszi az ötletet. És jelezz csak vissza nekik :) Visszaigazolni is jó dolog ám, mert egyrészt sikerélmény, hogy meg tudom csinálni (igaz ezt a párom készítette, de akkor is :) másrészt gondoltam, hogy jól tud esni a dícséret :)

Krisztilla
Krisztilla Tue, 2012-04-10 21:09

A reál üzletek reform részlegében kapható a bulgur én mindig onnan szoktam venni!

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Thu, 2011-03-03 10:48

Szia Martimami! Itt, Svédországban mindenütt, minden üzletben kapható, Utánanéztem, s Chilivanília azt írta blogjában, hogy: "A bulgur, ez a búzából készülő, finomra őrölt, szemcsés hozzávaló, már nálunk is számos helyen kapható, elsősorban bio-boltokban, ill. közel-keleti élelmiszereket áruló üzletekben bukkanhatunk rá."
Remélem, sikerül ráakadnod -- s akkor ajánlom ezt a céklás bulgurt, mert igen finom!
KOrsi

312
cékla 500 g
leveskocka 0.5 db
bulgur 1 bögre
olívaolaj 1 ek
fehérborecet 1 ek
2 kk
bors 2 kk
feta sajt 100 g
menta 0.5 csokor