Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás édesburgonya-főzelék

Céklás édesburgonya-főzelék
Céklás édesburgonya-főzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Áron először szaglászta, nézegette, aztán egy kis müzlis tálkába szedett körülbelül 2 evőkanálnyi adagot, amihez kivett egy teáskanalat, hogy ő majd azzal eszi meg. A következő jelenet persze az, hogy Áron teáskanalának a végén van egy borsónyi főzelék, és ő összehúzott homlokkal és szemöldökkel, becsukott szemmel, épp hogy csak hozzáér a kanálhoz.  Majd közölte, hogy “nem is olyan rossz, de fasírt jó lenne hozzá.”  De persze pont ez volt a lényeg, hogy ne együnk húst, hanem zöldséget. Ezt megértette, hősiesen betolta azt a kevés főzelékét, majd csinált egy melegszendvicset. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. A zellert és az édesburgonyát az összes céklával együtt borítsuk egy sütőzacskóba. Az olajat a sóval, a fűszerpaprikával és 2 csipet rozmaringgal adjuk a zöldségekhez. Alaposan rázzuk össze, majd borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 20 percig.
  3. Közben egy nagyobb lábosban a 2 evőkanál olajat a hagymával pároljuk össze. Finoman sózzuk, pirítsuk közepes lángon 2 percig. Kevergessük. Adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a maradék rozmaringot, és 10-15 másodpercig kevergetve illatosra pirítjuk. Ha elkészültek a zöldségek, adjuk a hagymához őket, borsozzuk, majd öntsük fel félig vízzel.
  4. Turmixoljuk össze. Kóstoljuk meg, ha szükséges, akkor sózzuk még. Adjuk hozzá a balzsamecetet, keverjük át, és kesudióval tálalhatjuk. (Nálam ez pont nincs a képen még rajta.)
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 682
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

cookingwithfantasy

Mióta szakács: 2015.09.12.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

céklafőzelék, vegyes reform főzelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

186
olívaolaj 6 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
rozmaring 4 csipet
édesburgonya 30 dkg
halványító zeller 20 dkg
cékla 25 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 csipet
bors 0 ízlés szerint
balzsamecet 0.5 teáskanál
víz 5 dl