Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás humusz

Céklás humusz
Céklás humusz
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem a cékla, így amikor először megláttam ezt a receptet egy újságban, rögtön tudtam, hogy ezt én is el fogom készíteni. Ízlés szerint tejföllel vagy joghurttal meglocsolva nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész római köményt egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pirítsuk meg. Ezután öntsük egy tányérra, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A céklát főzzük puhára, majd szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra.
  3. A csicseriborsó levét szűrjük le, majd a céklával, a citromlével, az őrölt római köménnyel és ízlés szerint sóval, őrölt borssal együtt botmixerrel pépesítsük.
  4. Ezután hagyjuk egy rövid ideig állni, hogy az ízek jól összeérjenek
  5. Tálalás előtt a céklás humusz tetejét szórjuk meg a pörkölt római köménnyel, mentalevéllel, és ízlés szerint kanalazzuk rá tejfölt vagy joghurtot. Kínáljunk hozzá ízlés szerint kenyeret vagy péksüteményt.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 343
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

humusz céklával, céklás csicseriborsókrém, csicseriborsós-céklás krém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

110
cékla 2 db
csicseriborsó konzerv 200 g
citromlé 1 citromból nyert
római kömény 1 tk
római kömény 1 tk
joghurt 1 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint