Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás humusz ropogós pitával

Céklás humusz ropogós pitával
Céklás humusz ropogós pitával
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőmtől kaptam egy nagy fej céklát. Ahhoz kevés volt, hogy savanyúságot készítsek belőle, de a céklás humuszt már régen ki akartam próbálni. Nemcsak a színe gyönyörű, de az íze is magáért beszél.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Beütött a jó idő! Gyermekeimmel céklából készült finomságok mellett beszélgettünk az elkövetkezendő böjti időszakról. Ez a céklás humusz egy valódi, mai értelemben vett böjti étek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mixergépbe szórjuk bele a kisebb darabokra vágott, előfőzött céklát, a csicseriborsót, fokhagymát, egy kanál tamarind pasztát, és locsoljuk meg citromlével, olívaolajjal, fűszerezzük sóval, borssal. Keverjük sima krémmé a hozzávalókat pár perc alatt.
  2. Pirítsuk meg a pitákat mindkét oldalukon, majd vágjuk őket cikkekbe.
  3. Tálaláskor a kész humuszt porciózzuk kisebb tálakba, ezeket tegyük egy nagyobb tányérra, melyre tegyünk egy-két cikórialevelet, olívabogyót és pitacikket. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 415
elküldve: 3
receptkönyvben: 406
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

céklakrém, céklás mártogatós

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sztike
sztike Tue, 2016-04-12 20:55

Kedves Gréti!
Ma este, céklamentő akció keretében, elkészítettem a hummuszt, ami isteni finom! Köszönöm szépen a receptet! Nagy hummusz rajongó lettem, amióta vegánok vagyunk, de céklást még eddig nem ettem, bár már többször találkoztam ilyen recepttel. Felkerült a kedvenc listára, köszönöm még egyszer! :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2016-04-13 00:05

Szia, örülök, hogy ízlett a céklás hummusz! Jó, hogy írtál, mert nagyon régen nem ettünk ilyet, most újból megkívántam...Üdv, Gréti

432
cékla 15 dkg
csicseriborsó 20 dkg
fokhagyma 1 gerezd
koriander 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
olívaolaj 5 ek
tamarind paszta 1 evőkanál
cikória 1 közepes db
rukkola 10 dkg
fekete olajbogyó 5 dkg
pita 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint