Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás lilahagyma lekvár

Céklás lilahagyma lekvár
Céklás lilahagyma lekvár
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám kertjében rengeteg cékla van, amit imádok, de a hagyományos céklasalátát már unom, ezért próbálom másképpen elkészíteni. Már sütőben sütöttem céklát balzsamecettel és lilahagymával, ami kitűnő volt, de most a meleg miatt nem akartam bekapcsolni a sütőt.

Régen kósoltam egy étteremben lilahagyma lekvárt, így azt gondoltam, a cékla-balzsamecet-lilahagyma jó lehet együtt.

Nem tévedtem. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Jó köret lehet sült húsokhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát jó alaposan megmossuk, majd bő vízben félpuhára főzzük kb. 20 perc alatt. Miután kihűlt, megpucoljuk, és gyufaszálnyira vágjuk (le is lehet reszelni a nagy lyukú reszelőn).
  2. A lilahagymát félkarikára vágjuk, és vaj-olaj keverékén felrakjuk párolni. 
  3. Miután a hagyma kicsit összeesett, teszünk rá sót, borsot, és 1 tk fruktózt, majd beleszórjuk a céklát.
  4. Vörösborral és balzsamecettel pároljuk puhára kb. 20-25 perc alatt.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 18 711
elküldve: 7
receptkönyvben: 191
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

emese.som

Mióta szakács: 2012.08.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

lilahagyma lekvár, lilahagyma lekvár balzsamecetesen, céklás hagymalekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

348
cékla 4 kis db
lila hagyma 2 nagy fej
olívaolaj 1 ek
vaj 2 dkg
száraz vörösbor 1.5 dl
balzsamecet 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gyümölcscukor 1 teáskanál