Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás párolt káposzta

Céklás párolt káposzta
Céklás párolt káposzta
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párolt káposzta és cékla házasításából született ez a köret, mellyel a sültek mellé adható köretek választékát szeretném bővíteni. Ízesítése, mint a párolt káposztáé, különlegességét a cékla adja, ízével és színével, ahogy megfesti a káposztát.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát nyolc cikkre vágjuk, és vékony szálasra szeleteljük, a céklát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.
  2. A cukrot karamellizáljuk, ráöntjük az olajat, megpattogtatjuk rajta a köménymagot, majd beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük.
  3. Ezután hozzáadjuk a káposztát és a céklát, sózzuk, és ízesítsük mézzel, ecettel, és fedő alatt készre pároljuk. Ha elfövi a levét, kevés vízzel pótoljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 519
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

céklás káposzta, párolt káposzta céklával, céklás párolt káposzta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

105
cékla 2 közepes db
káposzta 1 közepes fej
vöröshagyma 1 kis db
napraforgó olaj 2 ek
cukor 2 ek
méz 2 ek
almaecet 2 ek
köménymag 1 kávéskanál
0 ízlés szerint