Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás pizza

Céklás pizza
Céklás pizza
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unalmasnak tartottam már a paradicsomos pizzafeltéteket, a cékla pedig az egyik kedvenc zöldségem, gyönyörű és isteni. A pizza alap pedig miért ne lehetne csupa-csupa rost a felfújt fehér tészták helyett. Így megszületett a céklás pizza! :)

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpehelylisztet és teljes kiőrlésű lisztet a sóval és sütőporral egy tálban összekeverjük.
  2. A lisztkeverék közepébe törünk egy tojást, és annyi vizet adunk hozzá, amennyit felvesz, majd pedig sima tésztává gyúrjuk.
  3. Egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk a tésztát (nyújtófával is dolgozhatunk, de szerintem gyorsabb szétnyomkodni:) ), és előmelegített sütőben elősütjük kb 10 percig 220 fokon.
  4. A céklát megfőzzük, és turmixgépbe helyezzük a fokhagymával és sóval, borssal együtt.
  5. A tésztát elősütés után megkenjük a céklapéppel, és almaszeletekkel díszítjük, majd a sajtokkal megszórjuk a tetejét.
  6. Előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt ráolvasztjuk/pirítjuk a sajtot.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 156
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptlesők

Mióta szakács: 2016.01.12.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

teljes kiőrlésű pizza, zabos pizza, zabpelyhes pizza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

684
zabpehelyliszt 100 g
teljes kiőrlésű liszt 100 g
tojás 1 db
sütőpor 1 tk
1 kávéskanál
víz 1.5 dl
cékla 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
edami sajt 50 g
mozzarella 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alma 1 kis db