Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás-répás csicseriborsó

Céklás-répás csicseriborsó
Céklás-répás csicseriborsó
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyma- és tejtermékmentes, fűszeres étel.

hozzávalók / 4 adag

Barna rizs

Céklás répás csicseriborsó

Szólj hozzá!

elkészítés

Barna rizs

  1. A barna rizst odatesszük ötszörös mennyiségű, enyhén sós vízben főni. A rizs elkészítési idejére figyeljünk! (Kb 40-50 perc)

Céklás répás csicseriborsó

  1. A céklákat és a répát meghámozzuk és felkockázzuk.
  2. Olívaolajat hevítünk egy edényben, és a fűszereket kb. 2 percig összepirítjuk.
  3. Az illatozó fűszerekre jöhet a zöldség. Kb. 3 perc alatt a kockákat jól átforgatjuk, és ezután felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje.
  4. Ha felforrt, hozzáöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a csicseriborsókonzervet a levével együtt, és ízlés szerint megsózzuk.
  5. 30 percig főzzük, néha (5-6 percenként) megkeverjük, közben pótoljuk a vizet, ha nagyon fogyna.
  6. Ezután hozzáadjuk a kókuszkrémet és a szezámmagot. További 5 percig összeforraljuk az ízeket.
  7. Barna rizsre szedve, melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 586
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

almadi-agi

Mióta szakács: 2014.04.01.
7 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns barna rizs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

509
barnarizs 1 bögre
1 kávéskanál
víz 12.5 dl
olívaolaj 2 ek
cékla 3 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
konzerv paradicsom 200 g
csicseriborsó konzerv 200 g
kókuszkrém 150 g
szezámmag 1 ek
őrölt fűszerkömény 0.5 ek
római kömény 0.5 ek
ras el hanout 1 ek
harissa paszta 1 ek
aszatgyanta 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 3 dl