Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás rizottó

Céklás rizottó
Céklás rizottó
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten lévő céklás rizottók közül Kaldeneker György receptjét választottam. A hűtő tartalma alapján kicsit variálnom kellett, kecskesajt nem lévén itthon, fetát használtam, ez is illett szerintem hozzá.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat jól megsikáljuk, feltesszük kuktába főzni. A vízbe rakjunk sót, és teatojásban ízesítésül egy babérlevelet, kevés köménymagot és szemes borsot. Nekem úgy kb. 45 perc kellett, hogy megpuhuljon a cékla. Kivesszük a vízből, hagyjuk kihűlni. A végén meghámozzuk és felkockázzuk.
  2. Amíg a cékla fő, elkészítjük a rizottót. Nagyon kevés olívaolajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Rádobjuk a rizst, kicsit kevergetjük, majd merőkanalanként (kicsi merőkanalat használjuk), ráöntjük az alaplét, szorgalmasan kevergetve főzzük, folyamatosan pótolva a folyadékot.
  3. Amikor teljesen megpuhult a rizs, hozzáadjuk a felkockázott céklát. Pár percig még kevergetjük, utána jön még hozzá a vaj. Tálaláskor rákockázunk egy kevés fetát, és rávagdossuk még snidlinget is.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 223
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
230 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

risotto

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

659
olívaolaj 1 ek
rizottó rizs 15 dkg
cékla 2 közepes db
zöldség alaplé 5 dl
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
vaj 5 dkg
feta sajt 5 dkg
snidling 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
fekete bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint