Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás szelet

Céklás szelet
Céklás szelet
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a kép nem is tudja ezt teljes mértékben visszaadni, ez a végtelenül egyszerű fogás csodálatosan vibráló, ragyogó lilás-pink színével igazán szemet gyönyörködtető. Ugyanakkor az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, finom, és számomra igen jól jött, amikor gyors vacsorára volt szükség, valamint szerettem volna "megszabadulni" az egy ideje már a kamrában szomorkodó cékláktól. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hártyázzuk le, majd szeleteljük fel vékonyra a karajt. Enyhén ki is klopfolhatjuk, de nem fontos vele bíbelődni. Hámozzuk meg a céklát, és vágjuk gyufaszál méretű csíkokra. (Az életünket megkönnyítendő hasznos közben gumikesztyűt viselni, és újságpapírral leteríteni a konyhapultot, a céklafoltoktól nehéz megszabadulni.)
  2. Forgassuk a szeleteket a tönkölylisztbe. A megadott mennyiségnél több fog kelleni, hogy könnyen dolgozhassunk, de kb. ennyit fog valójában felvenni. Keverjük el a tejszínt a második adag liszttel, valamint a tormával, és hagyjuk állni, hogy a liszt megszívhassa magát a nedvességgel.
  3. Forrósítsunk egy tapadásmentes edényben egy kevés olajat, majd 1-2 perc alatt pirítsuk meg a húsok mindkét oldalát.
  4. Adjuk a húshoz a céklát, a vizet, a sót és fokhagymát. Közepes lángon főzzük, míg a hús és a cékla is meg nem puhul.
  5. Keverjük el a lisztes tejszínt a hús levének egy részével csomómentesen, majd öntsük vissza a húshoz. Keverjük el, főzzük pár percig, míg a szósz szépen besűrűsödik.
  6. Tálaljuk rizzsel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 031
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

céklás hús, sertéssült céklával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

677
sertés rövidkaraj 1 kg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 100 g
cékla 3 közepes db
repceolaj 2 ek
főzőtejszín 150 ml
torma 150 g
1 kávéskanál
fokhagymapor 1 kk
víz 300 g