Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás torma húsvétra

Céklás torma húsvétra
Céklás torma húsvétra
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem ez az igazi. Gyermekkoromban mindig ezt ettük ilyenkor a sonkához. Egy picit inkább édeskés, remekül kiegészíti a sonka sós ízét. Nem csak húsvétkor fogyasztható, mi sokszor ettük a jó kis békebeli húslevesből kikerülő csontos husihoz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt és sült húsokhoz, főtt sonkához.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklátkat vízben puhára főzzük.
  2. Hámozás után a legkisebb reszelőfelületen lereszeljük.
  3. Hozzákeverjük a tormát, sót, cukrot, ecetet.
  4. Hűtőben lehűtjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 237
elküldve: 4
receptkönyvben: 115
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Cseke Márti

Mióta szakács: 2010.05.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

reszelt torma céklával, ecetes torma céklával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízésvarázs
Világom ízei / Ízésvarázs Wed, 2016-03-09 17:34

Kedves Márti!
Mit gondolsz úgy is finom lehet, ha a házi tormához keverem a céklát? Mert nagyon felfokozta a gondolat az ízlelőbimbóimat. :)
Köszi előre is a választ! :)
Üdv
Réka

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Fri, 2014-04-18 10:48

Mióta rátaláltam, minden évben elkészítem Húsvétra, családi kedvenc. Remek a recept!
Pogácsa

121
cékla 4 közepes db
torma 95 g
1 teáskanál
cukor 3 ek
ecet 2.5 ek