Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás torta

Céklás torta
Céklás torta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A  Gasztroblogger találkozón kóstoltam meg Lekvároskukta céklás kuglófját és most jött el az ideje hogy megcsináljam, mert nekem nagyon ízlett. Először nem akartam elárulni, miből készült ez a süti, de végül nem titkolóztam és így is a többségnek nagyon ízlett, főleg hogy csokikrémmel töltöttem meg. Nem lehet érezni a cékla ízét, nem kell tőle idegenkedni, szeritem nagyon különleges sütemény.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A formához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megfőtt, feldarabolt céklát összeturmixoljuk az olajjal és egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  2. Keverőtálba öntjük a lisztet, a sütőport, a kétféle cukrot, és a 10 dkg kakaóport és hozzáadjuk a céklás keveréket.
  3. Simára dolgozzuk, majd a kivajazott-lisztezett tortaformába töltjük és előmelegített sütőben, 40-50 percig sütjük.
  4. A késztortát 10 percig pihentetjük a formában. Majd rácsra borítva teljesen kihűtjük, és félbevágjuk.
  5. A krémhez a margarin kivételével az összes hozzávalót addig melegítjük, amíg a cukor és a csoki fel nem olvad. Megvárjuk, míg egy kicsit hűl, és belekeverjük a margarint. Géppel jól elkeverjük és megtöltjük vele a tortát. Rátesszük a tetejét és az olvasztott csokival bevonjuk.
  6. Megszórhatjuk színes cukrokkal díszítésként.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 599
elküldve: 12
receptkönyvben: 200
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Giuditta

Mióta szakács: 2009.04.27.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

céklás csokitorta, céklás-csokis sütemény, céklás-csokikrémes torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sun, 2013-10-06 19:28

Szia!Én a céklát nyersen almareszelőn lereszelve tettem bele és gránátalmás,porcukros mascarponéval töltöttem.Így is jó lett.A sütési idő nekem is hosszabb lett.Köszi a fini recep
tet!!!

aphrodite10
aphrodite10 / aphrodite10 Thu, 2010-09-30 22:36

Nekem ennyi ido alatt a kozepe nem sult at rendesen, ezért még kb. 10-15 percre visszatoltam a sutobe. De végul aztan fantasztikus lett. Az íze is nagyon fincsi.

1126
cékla 35 dkg
napraforgó olaj 3 dl
tojás 5 db
finomliszt 28 dkg
sütőpor 3 tk
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
cukor 38 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
tojás 1 db
cukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
étcsokoládé 10 g
margarin 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg
cukorgyöngy 1 teáskanál