Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás-túrós rétes

Céklás-túrós rétes
Céklás-túrós rétes
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami pink édességet szerettem volna kitalálni, de nem gondoltam, hogy ilyen egészséges is lesz! A fóliában sült cékla igen édeskés, ezért is jó párosítás édes, túrós réteshez.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapokat megkenve vajjal egymásra rakjuk.
  2. A fóliában sült céklát lereszeljük, és a mascarponéval áttört túróhoz keverjük, ízesítjük mézzel, citrommal.
  3. A végén a mazsolát is belerakjuk.
  4. Megtöltjük, sütőben pirosra sütjük a rétest kb. 15-20 perc alatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 905
elküldve: 2
receptkönyvben: 96
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós rétes céklával, sült céklás-mascarponés rétes, túrós-céklás-mascarponés rétes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

446
réteslap 4 db
vaj 5 dkg
cékla 1 kis db
tehéntúró 25 dkg
mascarpone 10 dkg
méz 3 ek
citrom 1 db
vanília kivonat 1 kávéskanál
mazsola 1 marék
himalája só 1 csipet