Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás zöldségek hajdinával

Céklás zöldségek hajdinával
Céklás zöldségek hajdinával
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hajdinát nagyon szeretem, részben, mert imádom a különleges ízét, másrészt, mert nagyon sok kedvező hatása van, többek között nagyon jól segít az érfalak egészségét megőrizni. A kedvező hatásokról a blogon részletesen olvashatsz. A hajdina gluténmentes, így gyenge emésztésűek és gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

hozzávalók / 4 adag

Céklás zöldségek

Hajdina

ajánlat

Szedd ki tányérra a céklás zöldséget és a hajdinát, majd  locsold meg olívaolajjal, és tálalhatod is:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hajdinát egy szűrőbe mossuk meg alaposan addig, amíg a víz szép áttetsző nem lesz, majd csöpögtessük le.
  2. Tegyünk fel egy edényt a tűzre, majd öntsük bele a lecsöpögtetett hajdinát, és szárazon pirítsuk meg egy picit. Majd öntsük fel 2,5 szeres mennyiségű forró vízzel, és sózzuk meg. Majd forraljuk fel, és takarékon lefedve főzzük, amíg a víz el nem párolog róla (kb. 25 perc).
  3. Amíg a hajdina elkészül, pucoljuk meg a céklát, vágjuk vékony szeletekre, és utána vékony csíkokra. A brokkolit szedjük rózsáira, és mossuk meg.
  4. Egy serpenyőben tegyük oda a ghít, majd ha felmelegedett, tegyük bele a római köményt, amikor picit megpirult, tegyük hozzá a koriandert és a gyömbért. Adjuk hozzá kurkumát, majd a céklát, és tegyünk hozzá egy pici vizet, hogy elkezdjen a cékla puhulni. Ahhoz, hogy a cékla puha legyen, többször is tegyünk hozzá pici vizet, hogy folyamatosan tudjon a cékla párolódni. Amikor már majdnem megpuhult, tegyük hozzá a brokkolit, pároljuk együtt egy rövid ideig, majd ha elfőtt a víz róla, picit süssük le.
  5. A végén adjuk hozzá a petrezselymet, sót.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 613
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

céklás zöldség, céklás zöldségétel, cékla párolva, cékla sütve, cékla serpenyőben, hajdina zöldséggel, céklás hajdina

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

344
ghee 2 ek
római kömény 1 teáskanál
koriander 1 ek
gyömbér 0 ízlés szerint
kurkuma 1 kávéskanál
cékla 2 közepes db
brokkoli 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
víz 2 dl
hajdina 1.33 bögre
víz 3.5 dl
0 ízlés szerint