Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklasaláta 3.

Céklasaláta 3.
Céklasaláta 3.
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet, hogy csupa piros lesz tőle az ember keze (meg a konyha), amíg készíti, de megéri, mert olyan finom. Ez az adag többszörre elég. Hűtőben, lezárt üvegben jól tárolható, így legalább 1 hétig is eláll.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Egyforma méretű és ne túl nagy céklákat válasszunk, hogy gyorsabban és egyszerre főjenek meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Ez a céklától függően eltarthat 1 órát is. Akkor jó, ha egy hústűt viszonylag könnyen bele tudunk szúrni.
  2. Amíg hűl, elkészítjük a levet: fél l vízben elkeverjük az összes hozzávalót. Az arányokon persze lehet változtatni.
  3. A céklát még langyosan meghámozzuk, felkarikázzuk, és beletesszük a lébe.
  4. Min. 1-2 órára félretesszük (de még jobb mondjuk fél napra), hogy a cékla kellőképpen megízesedjen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 54
össznézettség: 191 148
elküldve: 18
receptkönyvben: 697
elkészítve: 78/89
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

tormás-köménymagos céklasaláta, céklasaláta ecetes tormával

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bibianyuka
bibianyuka Sun, 2015-11-01 16:05

Kedves Fahéj, vajon meddig áll el a hűtőben? MI mindig csak egy picit eszünk belőle, nem tudom érdemes-e egyszerre sokat készítenem.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2015-11-01 16:17

Elég sokáig eláll. Nem egyformán hűtenek a hűtők, de az enyémben két hétig is eláll. Persze azért figyelni kell, meg vigyázni kell, hogy ne kerüljön bele nem oda való. Én egy jénaiban tartom a saját tetejével lefedve, és abból veszek ki az ebédekhez egy tiszta kanállal. És ami ebédnél marad, azt nem teszem már vissza a jénaiba. De tároltam már befőttesüvegben is, az is jó.
Üdv: Fahéj

mkata
M.Kata / mkata Fri, 2015-01-09 16:59

Céklafaló vagyok, ma ezt a receptet készítettem el. Még langyos, de így is isteni finom!!! Köszönet a receptért! Szép napot, jó hétvégét kívánok. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2015-01-09 17:20

Örülök, hogy ízlik! Én is céklaimádó vagyok, teljesen megértelek. :)
Én is szép hétvégét kívánok! Üdvözlettel: Fahéj

akela
akela Tue, 2014-11-18 23:30

Nagyszerű recept ! Én a só mennyiségén változtattam és csak 1 teáskanálnyit teszek hozzá. Sokszor a levéből is fogyasztunk.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2014-11-19 16:15

Örülök, hogy tetszik a receptem. Igen, a leve is finom, és a só mennyisége nagyban az íz(le)léstől függ. :)

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Thu, 2014-02-13 16:23

Jelentem, életem első céklasalátája a hűtőben érik, és felfalásra várakozik. Előzetes kóstolások alapján: isteni!!! Igaz nekem nem volt tormám semmilyen formában, úgyhogy az kimaradt.
Nagyon köszi a receptet! :)

inf3rno
inf3rno / inf3rno Wed, 2014-04-09 20:50

A tormát mindenképp érdemes kipróbálni. Jamie Oliver szerint a cékla elképzelhetetlen torma nélkül, meg most már szerintem is, nagyon jót tesz neki... :-)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-02-15 10:59

Igazán nincs mit! Azért majd a tormásat is próbáld ki, úgy is nagyon finom. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-11-08 19:27

Ebben biztos vagyok! A friss torma mégiscsak az igazi, de mit tegyek, ha nem mindig tudok szerezni...
Üdv: Fahéj

nyanyus60
nyanyus60 Thu, 2012-11-22 15:05

Ugyanígy készítem Kedves Éva mint Te,ecetes tormával,csak egész köménnyel,mert szertjük összerágni.Most főtt meg egy adag cékla,kicsit hűl és folytatom az összeállítást.Üdvözöllek:Ili

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-11-22 18:54

Mi imádjuk, csinálok is a hétvégén egy nagy adagot, mert olyan jó, ha napokig kitart.
Űdv: Fahéj

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sun, 2010-09-12 08:17

Kedves Éva!Mindig egyben,héjában főzd,abban van a lényeg!Bár nálunk van torma a kertben,de télen nehéz kiásni,így én egy nagyobb darabot alaposan megtisztítok,kb.6-8 cm-es darabokra vágom,alufóliába tekerem és zacskóban beteszem a fagyasztóba.Ha céklát főzök vagy bármi máshoz torma kell,akkor csak előveszek egy darabot, kicsit kiengedem és máris szeletelhető,sőt reszelhető is,semmit nem veszít az erejéből!Így amikor látsz vhol tormát,vegyél és próbáld ki!Remélem segítettem.Üdvözöllek:Éva

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2010-09-12 12:09

Köszi! Majd figyelem a piacon a tormát. Eddig eszembe se jutott lefagyasztani, mert az ecetes torma ebben a salátában nekünk nagyon beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Üdv: Éva

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sat, 2010-09-11 11:05

Kedves Fahéj!Én is hasonlóképpen készítemA céklát körömkefével sikálom(csak erre a célra használatos!),és főzés után a cékla levéből készítem a levet.Így a vitamin sem vész kárba és sokkal finomabb lesz.Ecetes tormát nem teszek bele,kisebb tormadarabot vágok gyufaszál vastagságúra,azt keverem hozzá.Ha van kedved,próbáld ki így is.Üdv.:Éva

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2010-09-11 13:44

Kedves Éva!
Köszi a tanácsokat! Ebből kiindulva is gondolkoztam, lehet, hogy meghámozva kéne megfőzni egyben? Vagy szeletelve? Akkor egyszerre kész lenne szeletelve, főve, levével együtt. No, majd még kísérletezem. Viszont tormát nem is olyan egyszerű szerezni errefelé, ezért folyamodtam az eceteshez. Üdvözlettel: egy másik Éva :)

119
cékla 1 kg
ecet 6 ek
1 ek
cukor 4 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
ecetes torma 2 teáskanál
víz 5 dl