Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklasaláta 4. - almával, répával

Céklasaláta 4. - almával, répával
Céklasaláta 4. - almával, répával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minél komplexebb egy étel, annál jobban kedvelem.
A cékla nagyon egészséges, és legfőképpen - akárcsak a többi alkotó - magyar! A benne lévő betain nevű növényi festékanyagnak köszönhetően védi szervezetünket a rákkeltő anyagokkal szemben, kiváló immunerősítő hatású. Magas folsavtartalma miatt fogyasztása különösen ajánlott a várandós anyukák számára. (Mivel a folsav részt vesz az idegrendszer, illetve az agy fejlődéséhez nélkülözhetetlen anyagok termelésében, segítségével megelőzhetők az olyan fejlődési rendellenességek, mint például a nyitott gerinc.)
A répa, az alma és a hagyma előnyös élettani hatásairól ugyancsak jókat mondhatunk. Kár lenne ezeket az összetevőket hanyagolni. A répa nem domináns benne, azonban mi tudjuk hogy ott van, és teszi a dolgát.
Tulajdonképpen a cékla főzési ideje növeli meg az elkészítési időt, ezt leszámítva nem is kívánhatnék ettől egészségesebb és könnyebben elkészíthető ételt. 
Remélem, ízleni fog.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát héjában megfőzzük, miután kész, hideg vízzel leöntjük, így a héja könnyen lejön. Miután kihűlt, lereszeljük.
  2. Megfőzzük a tojást, és lereszeljük.
  3. Ugyanezt tesszük az almával, a hagymával, a fokhagymával és a répával, azonban ezeket nyersen hagyjuk.
  4. Elkészítjük a mártást: A tejfölhöz maximum fele mennyiségű majonézt teszünk.
  5. Egy kanál olívaolajat teszünk hozzá,
  6. Majd 1 teáskanál mustárt és pár csepp citromlevet
  7. Só és bors mehet hozzá bővebben, azonban a cukorral csínján bánjunk.
  8. Összekeverjök a reszelt alapanyagokat és a mártást.
  9. Lehűtjük, és kis idő múlva tálalható.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 078
elküldve: 6
receptkönyvben: 209
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

blackberry03

Mióta szakács: 2010.10.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

almás-répás cékla, gazdag céklasaláta, vitaminban dús céklasaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

363
cékla 4 közepes db
sárgarépa 2 db
főtt tojás 4 db
alma 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 450 g
majonéz 3 ek
mustár 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
citromlé 10 csepp