Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklasaláta 6. - sült céklából

Céklasaláta 6. - sült céklából
Céklasaláta 6. - sült céklából
65 perc / előkészület: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs story......a kedvencem!!! :)
Itthon általában főzik a céklát, nekem szimpibb, ha sütöm.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

húsételek mellé egyszerűen kiváló, nem mellékesen, igencsak sok értékes tápanyagot tartalmaz. A bolti üveges céklához képest ez tényleg masszívabb, egyáltalán nincs meg a 'csemege fíling'!! Olyanra ne is számítsunk...
A balzsamecet egy kicsit savanykássá teszi, ezért én keveset szoktam belőle löttyinteni...épp csak. Most az jutott eszembe, hogy milyen lehet dióolajjal? Na, legközelebb úgy fogom kipróbálni. Lábjegyzetben jegyzem meg, hogy a sült cékla illata nagyon finom, már csak ezért is érdemes elkészíteni, aki pedig még szereti is...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat sütőben megsütjük alufólián, legalább 1 órán keresztül.
  2. Villával megnézzük, hogy puhák-e, ha nem, akkor bizony még sütnünk kell tovább.
  3. Amikor készen vannak, megpucoljuk, mint a burgonyát, na, ez a melónak a nehéz része. A cékla ugyanis erőteljes színe miatt megfogja a kezünket, és még forró is....sebaj, valahogy megküzdünk az elemekkel :).
  4. Egy tálban vékonyan felszeleteljük, mehet rá az aprított fokhagyma, só, olívaolaj és balzsamecet.
  5. Óvatosan összekeverjük, még finomabb, ha egy kicsit összeérnek az ízek.

  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 684
elküldve: 3
receptkönyvben: 146
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

mozzarelli

Mióta szakács: 2011.02.26.
10 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

cékla, sült cékla, balzsamecetes céklasaláta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildike61
ildike61 Sun, 2014-11-23 19:53

Nagyon tetszik a recept, mert így benne maradnak az érté.kes tápanyagok, és cukrot sem kell hozzá adni. Hagyom érni holnapig , és kiváncsian várom az eredményt.

Lucám
Lucám Fri, 2013-08-23 20:51

Azt hittem, csak én vagyok ilyen elvetemült, hogy héjában sült céklát eszem... Eddig natúrban ettem, de volt itthon egy kis balzsamecet, amit semmihez nem tudtam használni. Adva volt, hogy kipróbálom! Azóta csak így eszem, próbálom megfertőzni a környezetemet, több-kevesebb sikerrel... :-)))

Bubu46
Bubu46 Tue, 2013-02-05 08:44

Köszönöm- husi mellé ez csuda finom lesz.! Arra gondoltam, hogy félbevágva fóliázom be- igy könnyebben és főleg gyorsabban át fog sülni !

beppelena@freemail.hu
mozzarelli / beppelena@freemail.hu Sun, 2013-02-17 14:48

Husi mellé tökéletes! Elkészítheted félbevàgva is, jó ötlet! Meglocsolhatod szőlőmagolajjal, balzsamecettel, olìvaolajjal, érdemes kikisérletezni a nekünk megfelelő öntetet hozzá! Sok sikert! :)

mamacica
Mamacica / mamacica Sun, 2011-03-20 21:11

Én azt hiszem, ha hajába sül, vagy fő...talán kevésbé veszít az értékeiből, de a cékla mindenhogy isteni eledel!!! Én sem teszek bele fokhagymát olajat, hagyományos saláta lét készítek, néha balzsamecettel, néha borecettel, de a 10% os ecetet inkább szeretem a céklához. A köményt viszont ki nem hagynám...jó étvágyat!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2011-03-20 21:00

Gyakran készítem én is ezt a salátát. Időhiány miatt a céklát felszeletelem és úgy főzöm enyhén sós vízben. Majd ebbe a lébe teszem az ecetet, kevés cukrot, őrölt köményt. Mifelénk nem tesznek bele olajat, sem fokhagymát, hanem egy szál tormát. Így sokkal több ideig eláll. Ezzel a módszerrel is meglehet próbálni. Piroska.

beppelena@freemail.hu
mozzarelli / beppelena@freemail.hu Sun, 2011-03-20 22:37

Piroska! Egyszer nekem is fel kellett szeletelnem a céklát, mert sehogy sem akart megsülni, és aztán úgy sütöttem tovább! Tormáról még nem hallottam, de nyitott vagyok mindenre..:)

mamacica
Mamacica / mamacica Sun, 2011-03-20 19:38

Örülök ennek a receptnek, mert én is így csinálom és ismerőseim mint UFÓRA néznek rám. Annyiban tér el az én módszerem a tiedtől, és ez akár ötletet is adhat, hogy én hagyom kihűlni a fóliába a sült céklát, mert sokkal könnyebben meg lehet pucolni. Ja és én őröltköményt is teszek a saláta lébe. Isteni....csak ajánlani tudom mindenkinek..

72
cékla 6 kis db
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
balzsamecet 1 ek
0 ízlés szerint