Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklasaláta Youlcsi konyhájából

Céklasaláta Youlcsi konyhájából
Céklasaláta Youlcsi konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a céklát, de sose mertem kipróbálni. Idén kaptam belőle több kilót, így muszáj volt elkészíteni. Már az első adag elég jól sikerült, ami felbátorított, és sikerült "tökéletesre" fejleszteni:). Elég nagy adag, de hamar el is fogy.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát gyökerestől, szárastól, megmosva odatesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Körülbelül 1 óra alatt megpuhul.
  2. Amíg fő a cékla, elkészítjük a salátalét. A tormát reszelve kell hozzáadni.
  3. Amikor megfőtt a cékla, kivesszük a vízből, hagyjuk kicsit hűlni, azután megtisztítjuk.
  4. Vékony szeletekre vágjuk, és ráöntjük a salátalevet. Óvatosan elkeverjük, és hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 6 586
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Youlcsi

Mióta szakács: 2014.07.25.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

céklasali, ecetes céklasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

123
cékla 2 kg
ecet 0.5 dl
cukor 20 dkg
torma 1 db
köménymag 3 teáskanál
3 teáskanál
víz 1.5 l