Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklatócsni

Céklatócsni
Céklatócsni
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szép színű, téli gyökérzöldségből nagyon sok finomság készülhet - most a klasszikus tócsni céklás változatának láttunk neki. Tztatzikivel nagyon finom! :)

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

A legjobban a klasszikus tzatzikivel csúszik, de másmilyen joghurtos mártogatós is kiválóan megy hozzá. Hidegen is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet, a tojást, és alaposan kikeverjük. Ha nagyon lány lenne, adhatunk hozzá még egy kis lisztet.
  3. Az olajat öntsük egy lábasba vagy serpenyőbe, és ha már forró, kanállal szaggassuk bele a céklás masszát. Oldalanként 8-10 percig süssük - attól függően, hogy milyen vastagok és milyen nagyok a tócsnik.
  4. Ha átsült, lapáttal szűrőpapírra szedjük, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 254
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
931 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

céklatócsni, tócsni céklából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

524
cékla 50 dkg
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 1 ek
rozmaring 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
tojás 1 db