Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklatorta 2. -sokcsokis

Céklatorta 2. -sokcsokis
Céklatorta 2. -sokcsokis
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érkezett a zöldségszállítmánnyal néhány zsenge cékla. Mivel már sokszor hallottam, hogy csokival kombinálva hiperfinom tortát lehet belőle csinálni, és épp rendelésem is volt sütire, utánanéztem a recepteknek. Sokat végignéztem, a végeredmény mégis saját kútfőből származik. A Fűszer és Lélek-en talált recepthez  képest csökkentettem a cukor mennyiségét, kihagytam a kakaót, hozzáadtam tejcsokit (én kindercsokit használtam, nagyon finom lett vele!), meg külön felvertem a tojáshabot. Így a Fűszeres Eszter képén látható és leírt sütihez képest könnyebb állagú, kevésbé tömény lett az enyém. Na de mennyire finom! Puha, könnyű, légies tészta, de egyúttal sűrű és szájban olvadó is. Kicsit morzsálódik, krémmel nem lehetne tölteni, de mondjuk vaníliafagyival el tudom képzelni...

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk, s puhára főzzük.
  2. Késbetétes robotgépben összeaprítjuk a céklát, majd az apróra tört csokit is hozzáadjuk, s felaprítjuk. (Ha nincs robotgépünk, a céklához reszelve vagy darálva adjuk a csokit, s botturmix-szal pürésítjük.)
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A három sárgáját összekeverjük a cukorral és a folyékonyra olvasztott vajjal.
  4. A cukros keverékhez adjuk a céklás-csokis krémet, majd a sütőporos lisztet és a diót is.
  5. A habverő karokat lepucolva egy csipet sóval keményre verjük a fehérjéket, majd a habot a tésztához forgatjuk.
  6. Kivajazott (kerek) formában 45 perc alatt megsütjük a sütit.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 515
elküldve: 9
receptkönyvben: 177
elkészítve: 12/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokis céklatorta, céklás csokitorta, duplacsokis céklatorta, cékla-csoki torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macska11
Sylvia / macska11 Sat, 2013-10-19 11:45

Szia ! Tegnap délután elkészült - alig bírtuk kivárni, így még langyosan kóstoltuk : nagyon finom és könnyű ! Kíváncsi vagyok, ma milyen lesz a maradék. (Én szórtam bele egy kis mazsolát is, mert azt imádjuk, és a tetejét is bevontam csokival - ha már csokis :-D)

PBarbie
PBarbie Sun, 2012-10-07 13:34

Kedves Durcsó!
Pár napja kaptam egy céklát, pedig nem is szeretem, de úgy voltam vele, hogy ez jel, valamit csinálnom kell belőle, de mit is?! Tudtam, hogy csak úgy fogyhat el, ha nem érzem intenzíven az ízét, így hát az édességek között kezdtem keresgélni ... és rátaláltam a receptedre. Megcsináltam és nagyon-nagyon finom lett, mindenkinek ízlett a családban! Lehet, hogy ezentúl még én megyek céklát venni?! :) :D Köszönjük a receptet!
Barbi

gabicli
gabicli / gabicli Mon, 2012-03-26 09:40

Szia! most került a sütőbe :)Majd megírom milyen lett./ a nyers tészta is finom/
Üdv Gabi

MuCoral
MuCoral / MuCoral Thu, 2012-02-02 16:59

Szia! Köszönöm a receptet, ma megsütöttem, nagyon jó lett!
Igaz diót elfelejtettem venni, helyette fele annyi korpa került bele. (száraz anyag mennyiség nagyjából annyi legyen azért is, korpából meg kevesebb is elég)
üdv, Erika

Andici
Andici / Andici Wed, 2010-10-27 09:41

Szia, elkészítettem, ez volt életem első céklás sütije! Nagyon finom lett, a vendégek meg találgatták, hogy mi is a titkos összetevő :)

cafika
Cafika / cafika Mon, 2010-06-21 19:04

nagyon jòl hangzik !! ki fogom probàlni, csak lisztérzékeny vàltozatban. majd jelentkezem a végeredményròl. kòszi a receptet, szerintem CSAK finom lehet :)

316
cékla 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg
tejcsokoládé 3 dkg
cukor 10 dkg
tojás 3 db
vaj 10 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
dió 5 dkg