Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklatorta kandírozott céklával

Céklatorta kandírozott céklával
Céklatorta kandírozott céklával
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl Judit receptje. A cékla egészen újszerű felhasználási módja. Aki szereti a céklát, az mindenképpen próbálja ki.

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A krémhez

A kandírozott céklához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kandírozott céklához egy serpenyőben a cukrot feloldjuk a vízben, és a kb. 1 cm-es céklacsíkokat beletesszük, felforraljuk, majd kb. 30 percen keresztül rotyogtatjük közepes lángon.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét a csipet sóval keményre verjük. Kanalanként a cukros tojássárgájához adjuk a lisztet, majd az olvasztott vajat is hozzáöntjük. A két tojáshabot fakanállal óvatosan összevegyítjük. Kivajazott-kilisztezett kapcsos tortaformában forró sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a puhára főtt céklát botmixerrel pépesítjük, és hozzáadjuk a kétféle krémsajtot, a mézes sütemény fűszert, a narancs héját és a cukrot. Kézi mixerrel jól elkeverjük, majd hűtőbe tesszük 30 percre.
  4. A karamellizált céklacsíkokat csipesz segítségével egyenként kiszedjük egy sütőpapírral borított vágódeszkára.
  5. A kihűlt piskótalapot három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
  6. A képen látható módon kandírozott céklával és kókuszreszelékkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 896
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponekrémes céklatorta, kandírozott céklás torta, kókuszreszelékes céklatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1073
tojás 6 db
cukor 18 dkg
finomliszt 18 dkg
1 csipet
vaj 10 dkg
krémsajt 25 dkg
mascarpone 25 dkg
cékla 20 dkg
cukor 10 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
narancshéj 1 narancsból nyert
cékla 30 dkg
cukor 10 dkg
víz 1 dl
kókuszreszelék 5 dkg