Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cérnametélt-laskatészta

Cérnametélt-laskatészta
Cérnametélt-laskatészta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Manapság igencsak ritka, hogy az embernek arra legyen ideje, hogy saját maga gyúrja a tésztát. Gyerekkoromban gyakran vitt el nagymamám a "csigacsinálóba", ahol az asszonyok kilószámra készítették a csiga vagy laskatésztát a lakodalmi húslevesbe. Őrizve az erdélyi hagyományokat, ha időm engedi, nagyobb ünnepek előtt én is nekilátok ennek a munkának, mert nagyon nagy öröm ilyen tésztás húslevest enni.

hozzávalók / 10 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a tojásokkal és a sóval alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett nyújtódeszkán, amilyen vékonyra csak tudjuk, kinyújtjuk. Akkor jó, ha már szinte átlátszó a tészta.
  2. Ezután hagyjuk szikkadni addig, amíg már majdnem törik.
  3. Ekkor kb. 10 cm széles csíkokra vágjuk, a csíkokat pedig egymásra fektetjük. Végül éles késsel hajszálvékonyra metéljük. (Azért is fontos, hogy szikkadt legyen a tészta, hogy vágás közbe ne ragadjanak össze a lapok.)
  4. A deszkán hagyjuk megszáradni, majd papírzacskóban vagy dobozban tároljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 163
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kozák Brigitta

Mióta szakács: 2010.07.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

levesbetét, cérnametélt, levestészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V.Kata
V.Kata Sun, 2012-03-11 17:08

Szia Brigitta!
Nagyon ügyes vagy.Én is magam készítem a tésztákat,és valóban nagy öröm,és élvezet ilyen tésztát enni. Mindenkinek ajánlom ha van egy kis szabad ideje, próbálja ki.A recept tökéletes!

kozibubi
Kozák Brigitta / kozibubi Sun, 2012-03-11 18:24

Kedves Kata!
Köszönöm a kedves hozzászólást! Én is mindekit arra buzdítok, hogy amit lehet, maga készítsen el a konyhában, mert a végeredmény összehasonlíthatatlan. Brigi

112
finomliszt 25 dkg
tojás 3 db
1 csipet