Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cézár saláta kacsamellel

Cézár saláta kacsamellel
Cézár saláta kacsamellel
53 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen motoszkált a gondolataim között ez a variáció, s lám egyik reggeli kávézásom alatt evvel találkoztam össze a TV-ben. Munkám végeztével azonnal nekiláttam a megvalósításnak.

hozzávalók / 4 adag

Belevalók:

Dresszing:

ajánlat

Kenyérajánlat a salátához.

Szólj hozzá!

elkészítés

Belevalók:

  1. A kenyér héját levágjuk, és egyforma kockákra aprítjuk fel.
  2. Egy kanál olajon megpirítjuk a felkockázott bacont, majd kiszedjük a szalonnát.
  3. A kisült zsírba egy gerezd fokhagymát reszelünk, és a kenyérkockákat aranybarnára sütjük, majd félretesszük.
  4. A zsenge kis kacsamelleket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, bőrös oldalát beirdalva, azzal kezdjük a sütést. 3-3 percig sütjük serpenyőben nyílt lángon, majd 180 fokos sütőben még 6-8 percet. Kivéve letakarva pihentetjük, míg a dresszing készül.
  5. A salátát csíkokra vágjuk. Vékonyra felszeleteljük a pihentetett kacsamelleket. Belekeverjük a kenyérkockát, a sült bacont, majd a dresszinget, és összevegyítjük, hogy mindenhova jusson az öntetből.
  6. Tálalásnál parmezánforgáccsal, gránátalmamaggal díszítjük.

Dresszing:

  1. A tojások sárgájához folyamatos keverés mellett vékony sugárban csurgatjuk az olívaolajat, míg besűrűsödik.
  2. Majd hozzákeverjük a többi anyagot is (akár késes aprítóban vagy botmixerrel is készíthetjük).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 374
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

kacsamelles cézár saláta, kenyérkockás-kacsamelles zöldsaláta, cézár saláta másképpen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

658
kenyér 2 szelet
olívaolaj 1 ek
bacon 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
római saláta 3 db
kacsamell 45 dkg
parmezán sajt 3 dkg
gránátalma 0.5 db
tojássárgája 2 db
olívaolaj 0.7 dl
dijoni mustár 2 teáskanál
worcestershire-szósz 2 teáskanál
parmezán sajt 3 dkg
méz 1 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
szardella 4 db