Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Challah

Challah
Challah
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, hatalmas kalács lesz ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A receptet Limara oldalán találtam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat dagasztógépbe (kenyérsütőgép) rakjuk, majd a dagasztó programmal bedagasztjuk. Ha szükséges, még kevés lisztet adunk hozzá, nekem kellett.
  2. Áttesszük egy kelesztőtálba, és a duplájára kelesztjük.
  3. Ezután hat egyenlő részre mérjük, majd átgyúrva kis cipókat formálunk belőle.
  4. Egyesével kisodorjuk, végül hatos fonással összefonjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és megkelesztjük.
  5. A megkelt kalácsot lekenjük tojásfehérjével, mákkal és szezámmaggal megszórjuk.
  6. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 11 468
elküldve: 3
receptkönyvben: 163
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kalács, húsvéti kalács, magos kalács

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tecuko
Tecuko Mon, 2016-03-21 11:23

Kedves Kati,
Ez a kalács kézi dagasztással is működik?
Tecuko

dadimami
dadimami Sun, 2015-04-05 22:15

Kedves Kati!
Húsvétra megsütöttem a recepted szerint, de dupla adagból, így 2 db 1 kg-os gyönyörűséges kalácsom lett, elégedett voltam vele (végre!) Most nem lapult, szépen kelt és sült. Ezután már nem fogok görcsölni a kalács sütés miatt, nem vagyok reménytelen úgy tűnik. Köszönöm a receptedet! Sokszor fogom még használni, amíg tehetem, rajtam nem fog múlni. Kellemes húsvéti ünnepet!
üdv: Margó

dadimami
dadimami Fri, 2015-03-13 20:36

Ez eszméletlenül jól néz ki, és gyönyörű magas, ráadásul tepsiben sült (nem formában) és megtartotta szépen a fonásokat is. Nekem sajnos elterül, soha nem lett ilyen magas forma nélkül. Azt hiszem húsvét előtt főpróbát tartok ezzel a recepttel. Tudom, hogy nálam az is gond, hogy több (minimum 5 kalácsot sütök ) elcsúszok a kelesztési idővel, ha nem egyszerre dagasztom be, akkor is, valamint régi gázsütőm van, és a gáz minősége csapnivaló.
üdv: Margó

697
finomliszt 52 dkg
élesztő 2.3 dkg
cukor 5 dkg
1 kk
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 30 g
víz 210 ml
tojásfehérje 1 db
mák 2 dkg
szezámmag 2 teáskanál