Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chamuças, indiai-goai vendégváró falatok

Chamuças, indiai-goai vendégváró falatok
Chamuças, indiai-goai vendégváró falatok
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Goa, India legkisebb tartománya 400 évig portugál gyarmat volt. Az építészetben, konyhában és egyéb dolgokban (például a családnevek) elég erős portugál hatás mutatkozik. Amikor megérkeztem Portugáliába, egy intenzív nyelvtanfolyamon vettem részt Lisszabonban, ahol volt egy nagyon kedves goai csoporttársam. A neve ugyan portugálos volt, de nem beszélte a nyelvet. A tanfolyam lezárásaként egy goai étteremben ebédeltünk, és ott ettem először chamuçát (vagy samosa az indiai konyhában). Aztán rájöttem, hogy itt minden lagziban, buliban közkedvelt csemege.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az indiai ízek kedvelőinek. Gyors, finom csemege.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát apróra szeleteljük, az olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, megszórjuk a pici cukorral.
  3. Amikor kifehéredik a hús, az összes fűszert beletesszük.
  4. Ha már elfőtte a vizet, az ecetet is hozzáadjuk. Megvárjuk, míg kihűl.
  5. A sütöt 200 fokra előmelegítjük.
  6. A rétetésztából kb. 10x10 cm-es négyzeteket vágjunk. (Én két réteg rétestésztát használtam.)
  7. 2 tk fűszeres husit teszünk a közepébe, a széleket tojásfehérjével bekenjük, és félbehajtjuk, hogy háromszöget kapjunk. (Nem kentem be semmilyen zsiradékkal, de lehet, hogy leközelebb kipróbálom úgy is.)
  8. Szóval a kész háromszögeket a forró sütőben ropogósra sütjük. (Egy másik változat szerint olajban kell kisütni, de nekem a sütőben való sütés szimpatikusabb volt.)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 517
elküldve: 1
receptkönyvben: 225
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bors&Pepper

Mióta szakács: 2011.03.10.
23 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

samosa, samusa, indiai húsos rétes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2011-05-12 22:11

Szia Bors&Pepper!
Megtetszett, elmentettük, megcsináltuk, megettük, ízlett! :)
Köszönjük ezt a finom receptet, nagyon fimon a fűszerezése!

Szép estét, üdv: Skorpió

159
darált pulykahús 250 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
cukor 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
sáfrány 0.5 tk
chili 0 ízlés szerint
bors 0.5 teáskanál
szegfűszeg 0.5 teáskanál
fahéj 0.5 kk
curry por 0.5 tk
ecet 1 tk
réteslap 2 db
tojásfehérje 1 db