Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chanel macaron

Chanel macaron
Chanel macaron
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen kísérletezési vágytól vezérelve alkottam meg ezt a merész süteményt! A vizuális és az ízélmény mindenkit kárpótol a pepecselős munkáért!

hozzávalók / 10 adag

20 db tésztájának hozzávalói

Krém hozzávalói

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Én mandulaszeletet vásároltam az őrölt mandula elkészítéséhez. A kicsi kávédarálómmal megőröltem. DE! Rövid szünetekkel daráljuk a mandulát, nehogy túlmelegedjen, mert összecsomósodik. Viszont szitálással megoldható ez a probléma is. Mindenképpen szitáljuk át az őrleményt, hogy szép legyen.
  2. Majd adjunk hozzá 10 dkg átszitált porcukrot. 
  3. A tojásfehérje a másik sarkalatos pont. Én most 4 napig pihentettem a hűtőben az 5 dkg-nyi tojásfehérjét. Körülbelül 2 db tojásból nyerhető ki ez a mennyiség. Biztosan elkészíthető kevesebb pihentetéssel is, de nekem ez vált be. Számtalan recept kering az interneten, de nekem ez vált be néhány praktika egyesítésével. Biztosan felmerül bennetek, hogy mit kezdjetek a tojássárgájával. Gyúrjunk száraztésztát. Én is ezt tettem, és született néhány különlegesség, de legyen erről egy kicsit később szó.
  4. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá. Apránként hozzáadjuk a 2 dkg maradék porcukrot. 
  5. Végül az összekevert 5 dkg őrölt mandulát és a 10 dkg cukrot fakanállal óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékhez.
  6.  Megfelelő állagúnak kell lenni a végeredménynek, mert különben lapos, elfolyó lesz a tészta. Én további kanál cukorral javítottam az első macaron állagán.
  7. Habzsákba vagy egyszerű zacskóba (sarkát levágjuk) töltjük a tésztát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy egy tiszta fém lapra) nyomjunk ki 3 cm átmérőjű köröket. Kicsi halmot nyomunk ki a habzsákból, és felfelé húzzuk végén. Megfelelő távolságra kell elhelyezni a tészta halmocskákat, mert egy picikét elterülnek.
  8. Kb. 15 perc alatt kb. 150 °C-os sütőben szárítjuk, majd további 5 percig 120°C-on sütjük még. Én folyamatosan figyeltem az állagát. A tetejének szilárdnak kell lennie, és a kicsit "habos" talp is megjelenik az igazi macaronnál.
  9. Végül hagyjuk teljesen kihűlni a papíron, majd egyesével leválaszthatjuk. 
  10. A krémet teljesen egyszerűen készítjük el. Krémes házi túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. Végül citromlével és vaníliás cukorral ízesítjük a krémet. A mostani ötletem egy finom kókuszkrém. De ez még kísérletezésre vár.:-)
  11. Szépen betöltjük a 2 darab korongot, és kész.
  12. 2-3 napig eláll töltötten, de töltetlenül lezárt üvegben akár hetekig. 
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 72 552
elküldve: 15
receptkönyvben: 392
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Boldog Kukta

Mióta szakács: 2012.07.16.
8 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

macaronról feketén-fehéren, különleges aprósütemény, töltött korongok

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-12-13 17:11

Csodás ez a recept, nagyon ügyes vagy.Én ilyet megsem próbálok, mert nem fog sikerülni.

Boldog Kukta - Tóth-Nacsa Ágnes
Boldog Kukta / Boldog Kukta - Tóth-Nacsa Ágnes Wed, 2012-07-18 17:59

Kedves Évi néni! Köszönöm az üzlet tippet! Nagyon jól jön! Örülök, ha tetszik! Nicki köszi :-) Gargoyle én itt vettem: CULINARIA ITALIA üzletben.
Cím: 1024 Budapest, Lövőház u. 2-6., Mammut I. 1.emelet,
Nyitvatartás: H-Sz 9-21, V 10-18
Telefon: 06 30 348 1110
E-mail: olaszbolt@t-email.hu
WEB: http://www.olaszbolt.hu/search.php?searchtext=tintahal+tinta

Szép estét mindenkinek!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-07-18 17:36

Nagyon tetszik. Úgy látom, újra nekifutok a macaronnak. Én a minap az Ázsia Bt-ben láttam tintát. Gratulálok ehhez a csodához. Nagy ötlet. Üdv: Évi néni

120
tojásfehérje 50 g
porcukor 12 dkg
mandula 5 dkg
tintahal 2 g
tehéntúró 12 dkg
citromlé 2 ek
habtejszín 0.5 dl
vaníliás cukor 2 ek