Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chapati Glaser konyhájából

Chapati Glaser konyhájából
Chapati Glaser konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A chapatikat legjobb rögtön, amint megsültek tálalni, de kb. 20 percig alufóliában csomagolva melegen tarthatjuk.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. Apránként hozzádolgozzuk a vizet, míg egy keményebb tésztát kapunk.
  2. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 10 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. Golyóvá formázzuk, egy edénybe rakjuk, nedves konyharuhával letakarjuk, és kb. 20 percig hagyjuk pihenni.
  3. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Enyhén lisztezett kézzel golyókat formázunk a darabokból.
  4. Egy serpenyőt felforrósítunk, míg ha belespriccelünk kevés vizet, a vízcsepp a forró serpenyőben „táncol”. A tészta golyókat enyhén ellapítjuk, majd lisztezett munkalapon 18 cm átmérőjű körökké nyújtjuk.
  5. A lepényt a serpenyőben kb. 1 percig sütjük, míg az alsó részén barna foltok jelennek meg, majd megfordítjuk, és a másik felén is sütjük, míg barna foltok jelennek meg.
  6. A lepényt ismét megfordítjuk, és a szélét egy tiszta konyharuha segítségével a serpenyő aljához nyomjuk (így a gőz eloszlik a tésztában, és a lepények enyhén felnőnek), aranybarnára sütjük, megfordítjuk, konyharuhával a széleit a serpenyő aljához nyomkodjuk, és aranybarnára sütjük.
  7. A maradék lepényekkel ugyanígy járunk el. A kész chapatikat kevés olvasztott gheevel megkenjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 661
elküldve: 3
receptkönyvben: 138
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

indiai kenyér, csapáti, chapati

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

medea_89
medea / medea_89 Tue, 2014-04-15 09:48

Elkészítettem és nagyon-nagyon finom lett. Egyszerű, de nagyszerű! Köszönöm, hogy felraktad!:))

310
teljes kiőrlésű liszt 250 g
0.5 tk
víz 200 ml
ghee 1 ek