Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Charlotte torta eperrel

Charlotte torta eperrel
Charlotte torta eperrel
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon finom, ünnepi torta, és a látszat ellenére nem bonyolult az elkészítése. Én anyák napjára készítettem el, bátran próbáljátok ki! A gyümölcsöt ízlés és szezon szerint variálhatjuk benne.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Piskóta: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, majd a maradék cukorral kemény habbá verjük a tojások fehérjét.
  2. A kétféle habot egy fakanállal óvatosan egybeforgatjuk, közben kanalanként a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.
  3. A piskótahab nagyobb részét egy sütőpapírral bélelt 40x37 cm-es tepsibe simítjuk.
  4. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt, ez sütőfüggő. A sütés első harmadában ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a piskótánk, de vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
  5. Ha megsült, egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt, majd feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
  6. A maradék piskótahabot egy sütőpapíros tepsibe simítjuk, 22 cm átmérőjű kör alakban, majd az előbb leírt módon megsütjük.
  7. Közben a kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, feltekerjük, és legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy a lekvárral jól egybeálljon.
  8. Egy 22 cm átmérőjű mély tálat folpackkal kibélelünk úgy, hogy bőven túllógjon a tál peremén.

Krém

  1. 15 dkg megmosott epret pürésítünk, és egy szűrőn átszűrjük a magokat.
  2. Kikeverjük a tejfölt, a cukrot és a mascarponét, majd hozzáadjuk az eperpépet, és simára keverjük.
  3. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, és a tejfölös masszába forgatjuk.
  4. A zselatint a leírás szerint elkészítjük, kissé hűlni hagyjuk, majd vékony sugárban a tejszínes krémbe forgatjuk.
  5. Ezután az apró darabokra vágott 15 dkg epret szintén hozzákeverjük.
  6. Összeállítás: a vékonyan felszeletelt piskótatekerccsel kibéleljük a tálat, beleöntjük az epres krémet, befedjük a piskótakörrel, betakarjuk, és egy éjszakára hidegre tesszük.

Díszítés

  1. Másnap óvatosan egy süteményes tálcára borítjuk, tortazselével átfényezzük, felvert tejszínnel és eperszemekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 421
elküldve: 7
receptkönyvben: 130
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
458 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres charlotte, piskótatekercses torta eperrel, epres piskótatekercs torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1384
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 7 evőkanál
sütőpor 1 késhegynyi
eperdzsem 30 dkg
tejföl 2.5 dl
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2.5 dl
cukor 12 dkg
eper 30 dkg
zselatin 1.5 dkg
habtejszín 2 dl
vaníliás cukor 1 ek
tortazselé 1 csomag
eper 20 dkg