Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Charlotte Tropical

Charlotte Tropical
Charlotte Tropical
65 perc / előkészület: 50 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapot ünnepeltünk. Mivel a gyerekek imádják az ananászt, emiatt készült ez a verzió.
FONTOS: az ananász szétmálasztja a hagyományos zselatint, így olyan fixáló zselatinport vegyünk, ami ehhez használható. Ezt úgy tudjuk meg, hogy a csomagoláson nem találunk figyelmeztető feliratot ananászra, kiwire, fügére és papayára vonatkozóan. Ezek ugyanis tartalmaznak egy enzimet, ami nem engedi a zselatint megkötni. Ténlyeg nem. Tapasztalat... :-) 

hozzávalók / 8 adag

A piskótatekercshez

A krémhez

ajánlat


 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsünk piskótatekercs alapot így - annyi különbséggel, hogy a tésztából egy vékony rétegre valót öntsünk egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformába, és csak a maradékot öntsük tepsibe a tekercshez. Süthetjük őket együtt.
  2. Kenjük meg a tekercsnek való lapot lekvárral. Tekerjük fel. 
  3. Folpackkal béleljünk ki egy domború aljú tálat. Szeletenként tegyük bele a piskótatekercseket, beborítva vele körben a tál alját.
  4. Az ananász és a mangó felét turmixoljuk össze. (Ha konzerv gyümölcsöt használunk, csepegtessük le.) Ezt adjuk a mascarponéhoz, és dolgozzuk össze robotgéppel.
  5. A cukorral verjük fel kemény habbá a tejszínt. (Ha valaki édesebben szeretné, tehet bele még cukrot.)
  6. Dolgozzuk bele a habot a mascarponés keverékbe.
  7. Kevés vízben olvasszuk fel a zselatint, majd jól elkeverve adjuk a krémhez.
  8. Spatulával simítsuk bele a tálba úgy, hogy közben belerétegezzük a megmaradt gyümölcsöket.
  9. Amikor kész, fedjük be a kerek tortalappal, és tegyük egy éjszakára, de leglább 5-6 órára hűtőbe.
  10. Ha kész, borítsuk ki, és szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 082
elküldve: 10
receptkönyvben: 447
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mascarponés-tejszínes piskótatekercs-torta, ananászos-mangós-mascarponés piskótatorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RYT
RYT Wed, 2015-03-18 19:07

Szia!

A hozzávalóknál nem szerepel a zselatin, az elkészítésnél viszont már igen. Mennyi kell bele pontosan? Köszönöm szépen a választ! :)

picipocak
picipocak Wed, 2014-03-05 22:14

Huu, és támadt egy jó ötletem. Nagy, kerek tál hiányába, szűrőben fogom elkészíteni. Természetesen alufóliával kibélelve. :D

picipocak
picipocak Wed, 2014-03-05 22:08

megcsináltam. Neked a képen nagyon jól néz ki, pont annyi hab van, amennyi kell, de nekem rengeteg lett. Kimaradt egy tálkával, és még így is soknak bizonyult. Máskor talán olyan 2dl tejszínnel csinálom, és egy kis zselatin is javít az állagon.

picipocak
picipocak Thu, 2014-02-27 18:31

Szia, szeretném megcsinálni ezt a receptet. Viszont a kérdésem, hogy szerinted jó kompót őszibarackból, és mennyi ideig sütöd külön-külön a tortalapokat? (15 perc a kettő, vagy külön-külön annyi? Válaszod köszönöm. :)

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Wed, 2010-01-13 18:48

A torta 'talpának' én nem szoktam külön lapot sütni, azt is kirakom piskótatekerccsel. Így egy kicsit gyorsabban megy.:) Nagyon finomak és mutatósak ezek a bombák/ torták.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-01-14 12:19

Nekem már valahogy sok volt az alján is az a lekváros tekercs, ezért sütöm inkább így. :-)
De egy tény: jól mutatnak bizony. Olyan vidámak. :-D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-01-13 18:17

Anyukám szokott ilyet.

461
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
lekvár/ dzsem 100 g
mascarpone 250 g
habtejszín 4 dl
cukor 5 dkg
ananász 200 g
mangó 100 g
zselatin 15 g