Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cheddar sajtos-fenyőmagos lepény

Cheddar sajtos-fenyőmagos lepény
Cheddar sajtos-fenyőmagos lepény
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lepények kenyértésztából készült lapos tésztakorongok, valamilyen könnyű feltéttel, ami kiemeli a kenyértészta természetes ízét. Ezen a feltéten persze millióféleképp lehet változtatni, egy kevés tejföllel megkenve, és szalonnát a tetejére dobálva, egészen más a feelingje.
Itt a fenyőmag és a finom cheddar sajt közös, mély íze emeli ki a ropogós lepénytészta friss zamatát.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lehet előétel, vagy vacsora, de reggeliként is megállja a helyét. Kockákra vagy kis cikkekre vágva igen sikeres vendégváró falatka válhat belőle, a megfelelő félszáraz fehérbor kíséretében.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízben feloldjuk az élesztőt, a sót, a cukrot, és beleöntjük az olívaolajat, majd ehhez szépen fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. Amikor elválik az edény falától akkor jó. Kivesszük megkenjük olajjal, és félretesszük kelni.
  2. Amikor kb. a kétszeresére duzzadt már, akkor kivesszük és alaposan, gyors mozdulatokkal átdagasztjuk a tésztát, és megint visszarakjuk pihenni.
  3. A sütőt előmelegítjük 180C fokra alsó felső melegítére, és szépen finomra reszeljük a sajtot, a hagymát pedig cikkekre vágjuk.
  4. A tésztát elővéve 4 részre szedjük, kinyújtjuk lepényformára, kiolajozott tepsibe tesszük a lepényeket, tetejüket olívaolajjal permetezzük, gazdagon megszórjuk a chedarral, majd a fenyőmaggal, és legvégül pedig a lilahagymával sózzuk, borsozzuk.
  5. A sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle enyhén aranybarna színt kap, továbbá a fenyőmagok kicsit elkzedenek megpirulni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 306
elküldve: 0
receptkönyvben: 107
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

obey

Mióta szakács: 2008.05.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fenyőmagos-sajtos lepény lilahagymával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-05-27 13:32

kipróbáltam a receptet mert volt itthon cheddar és a fenyőmaggal nagyon klassz volt izt hozott ki az egész családnak ízlett. Fogok még ilyet csinálni az bizti :)

1300
rétesliszt 250 g
víz 1.5 dl
1.5 teáskanál
élesztő 5 g
cukor 1 csipet
olívaolaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
cheddar sajt 300 g
fenyőmag 50 g
lila hagyma 2 közepes fej