Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chennai Chukka Chicken

Chennai Chukka Chicken
Chennai Chukka Chicken
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Chennai egy indiai város, eredetileg onnan származik a recept. Indiai/pakisztáni rántott húsnak is nevezhetjük, ami egy picit különbözik a miénktől. A pácolásnak köszönhetően nem csak a rántott hús bundája lesz igazán ízletes, hanem a kis csirkeszárny darabokat teljes egészében átjárják a fűszerek.

A pácolás miatt érdemes előző este előkészíteni, ám ha valakinek nincs ideje egyáltalán, akkor lassú tűzön, hideg vízben feltéve a fűszerekkel előfőzhetjük a húst, amíg félig megpuhul.

hozzávalók / 4 adag

Marinálás

Panírozás

ajánlat

Tálalhatjuk tört burgonyával, rizzsel, akár raitaval is mártogatni, vagy egyszerűen friss salátával.

Szólj hozzá!

elkészítés

Marinálás

  1. A csirkeszárnyakat 3 felé vágjuk, a szárnyvégeket félretesszük, rájuk nincs szükség (én húslevest készítettem belőlük, hogy ne vesszen kárba). Egy nagy tálba teszünk ízlés szerinti mennyiségű őrölt chillit, kurkumát, sót illetve a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát. (A reszelt gyömbérből és reszelt fokhagymából tegyünk félre egy kávéskanálnyit a panírozáshoz.)
  2. Adjunk hozzá egy nagyon kevés hideg vizet, és keverjük el úgy, hogy az őrölt chili és kurkuma ne álljon össze csomókban. Ha ez megvan öntsük hozzá a maradék vizet, kb egy liter legyen, illetve annyi, hogy ellepje a csirkeszárnyakat.
  3. Tegyük a páclébe a megmosott csirkeszárnyakat, és tegyük a hűtőbe legalább 6 órára, vagy akár egész éjszakára.
  4. Ha nincs időnk a pácolásra, akkor a fenti páclében lassú tűzön főzzük elő a csirkehúst, amíg félig megpuhul, ilyen módon is teljesen átjárják majd a fűszerek a húst.

Panírozás

  1. Két tojást felverünk, majd hozzáadjuk az előzőleg félretett kávéskanálnyi reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, az őrölt chiliport és az apróra vágott koriandert. Alaposan elkeverjük.
  2. A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, és enyhén megsózzuk.
  3. A pácléből kiszedett és lecsöpögtetett húsdarabokat először a tojásos-fűszeres keverékbe mártjuk, majd a lisztes zsemlemorzsába, ügyelve, hogy mindenhol fedve legyen a hús.
  4. Forró olajban aranybarnára és ropogósra sütjük.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 464
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mango

Mióta szakács: 2012.12.19.
23 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pakisztáni rántott hús, indiai rántott hús, fűszeres pácolt rántott csirkeszárny

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

785
csirkeszárny 8 db
víz 1 l
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
gyömbér 3 cm
kurkuma 2 kávéskanál
tojás 2 db
finomliszt 3 evőkanál
zsemlemorzsa 3 ek
0 ízlés szerint
koriander 2 szál
napraforgó olaj 2 dl
chili 0 ízlés szerint