Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cherry-choco torta

Cherry-choco torta
Cherry-choco torta
30 perc / sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legnagyobb fiam ballagására rendeltünk egy tortát, ami mindenkinek nagyon ízlett. Gyerekeim szerették volna, ha szülinapjukra megpróbálom megsütni a cukiból rendelt tortát. Az eredeti torta marcipánnal és túrókrémmel készült, de mivel nem mindenki szereti a marcipánt, ezért készült a pillecukros változatban. A túrókrém helyett pedig azért lett csokis-meggyes a töltelék, mert ez férjem 50. szülinapjára készült, és ő nagyon szereti a csokis és kakaós dolgokat.

hozzávalók / 10 adag

A kakaós piskótához

A csokoládékrémhez

A kókuszos krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, közben felverjük a tojásfehérjehabot. Belekeverjük a lisztet, kakaót, szódabikarbónát és tojásfehérjehabot.
  2. Piskótát sütünk egy kerek tortaformában. Azért hogy szép maradjon a tortánk, amikor a formából kivesszük, tegyünk bele méretre vágott sütőpapírt. Vágjunk egy kerek lapot és körbe a palástot, és így öntsük bele a tésztát. 150 fokon süssük tű próbáig. Még így is egy kicsit összeesik, de mégis klassz magas torta alapunk lesz.
  3. Közben elkészítjük a csokikrémet. A krémhez valókat forrásig melegítjük, de legalább addig, amíg a cukor és a csoki felolvad. Még melegen habverővel belekeverjük a margarint. 
  4. Ha kihűlt a torta, vágjuk félbe, és kenjük meg a már lehűlt csokikrémmel, majd rumba áztatott meggyel szórjuk meg.
  5. Elkészítjük a kókuszgolyó masszát. A kekszet összekeverjük a lekvárral, a meggylével, a kakaóporral, és annyi tejet adunk hozzá, hogy kenhető állagú legyen. Óvatosan rákenjük a torta tetejére és az oldalára.
  6. Készítsük el a pillecukros borítást, jobb, ha egy nappal előbb megcsináljuk, akkor másnap könnyebb kinyújtani. A pillecukrot a mikróban megmelegítjük sokszor kevergetve margarinos fakanállal. A porcukrot és a meleg pillecukrot összedolgozzuk margarinnal kikent tésztadagasztóval, aztán pedig kézzel addig, míg egy gyurmaszerű masszát nem kapunk. Becsomagoljuk folpackba, és egy zárható dobozba tesszük a további felhasználásig. Nekem 1 csomagból 2 tortára való lett, a maradékot eltettem későbbre.
  7. A gyurmaszerű masszát nyújtólapra tesszük, megszórjuk porcukorral, és kinyújtjuk -jó kis torna- akkorára, hogy a tortát teljesen beborítsa. A kilógó részeket éles késsel levágjuk. Díszítése a fantáziánkra van bízva.
  8. Lehet színezni is (zöld mandula, narancsaroma, stb.). Ha 1 napig a hűtőben hűl, akkor jól összeérnek az ízek.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 934
elküldve: 4
receptkönyvben: 105
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Giuditta

Mióta szakács: 2009.04.27.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

meggyes csokitorta, kekszkrémes csokoládétorta, meggykrémes kakaós torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

646
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 7 evőkanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
cukrozatlan kakaópor 4 ek
tojás 2 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 ek
csokoládé 10 dkg
margarin 20 dkg
meggy 10 dkg
rum 0.5 dl
kekszmorzsa 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
kókuszreszelék 2 ek
meggylekvár 3 ek
meggylé 1 dl
tej 1 dl
pillecukor 280 g
porcukor 2 ek
mandulaaroma 2 ml