Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chia magos és goji bogyós beigli

Chia magos és goji bogyós beigli
Chia magos és goji bogyós beigli
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom egyik kedvence, bármilyen hihetetlenül hangzik is... A goji bogyó egészséges módon járul hozzá a töltelék édességéhez. A chia mag a zsírsavak egyensúlyban tartásában segít, főleg a karácsonyi lakomák idején.

hozzávalók / 12 adag

tészta

töltelék

kenéshez

ajánlat

Az egészséges táplálkozásra törekvőknek mindenképpen érdemes kipróbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, édesítőszert, élesztőt összekeverjük.
  2. Belemorzsoljuk a tojássárgáját, zsírt és a vajat.
  3. Annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  4. Fóliával letakarjuk, és a hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.

Töltelék

  1. A goji bogyókat hosszában kettévágjuk. Egy csészében felhasználásig félretesszük.
  2. A chia magot ledaráljuk.
  3. A chia maghoz keverjük az édesítőszert. Félretesszük. (A chia mag nagy nedvszívó hatású, így csak felhasználás előtt érdemes a tejjel összekeverni, mert pár perc alatt megszilárdul a keverék. Ha véletlen mégis bekevertük, akkor további tejjel lazíthatjuk, de már csak felhasználás előtt!)

Összeállítás

  1. A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett deszkán az egyiket 30x40cm-es téglalapra nyújtjuk.
  2. Az édesítőszeres chia maghoz keverünk 5-6 evőkanál növényi tejet, hogy kenhető keveréket kapjunk.
  3. A chia mag keverékének felét a tésztára kenjük, hogy egy 2-3 cm széles keret a tészta minden oldalán üresen maradjon.
  4. A goji bogyó felét a chia magra szórjuk, tenyérrel belenyomkodjuk.
  5. A tészta üresen maradt széleit a töltelékre hajtjuk, lenyomkodjuk. Ez megakadályozza majd, hogy a töltelék kifolyjon. Igaz, a chia mag megszilárdul, kiszivárgásra semmi esély.
  6. Feltekerjük, és egy alacsony peremű tepsire helyezzük.
  7. A másik adag tésztát is kinyújtjuk lisztezett tepsin 30x40cm-es téglalapra.
  8. Ha a chia mag megkeményedett, semmi baj. Adjunk hozzá még 3-4 evőkanál növényi tejet, vagy többet, ha kell. Kenjük a tésztára, és szórjuk meg goji bogyóval, nyomkodjuk le. Tekerjük fel, és tegyük a tepsire.
  9. A bejgliket megkenjük a tojássárgájával. Hagyjuk megszilárdulni minimum 15 perc alatt.
  10. A tojásfehérjét villával kicsit felverjük. Majd megkenjük a bejgliket a tojásfehérjével. Hagyjuk megszikkadni 15 perc alatt.
  11. Addig előmelegítjük a sütőt 200 Celsius fokra.
  12. Villával szurkáljuk meg a bejgliket, mielőtt a sütőbe tennénk őket.
  13. A bejgliket 20 percig 200 Celsius fokon, majd 25 percig 190 Celsius fokon sütjük.
  14. Hagyjuk teljesen kihűlni őket. Szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 419
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

chia bejgli, goji bejgli, cukormentes beigli, cukormentes bejgli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
finomliszt 400 g
édesítőszer 1 ek
instant élesztő 1 kávéskanál
tojássárgája 1 db
sertészsír 40 g
vaj 180 g
tej 0.5 dl
chiamag 12 ek
goji bogyó 50 g
édesítőszer 1 ek
növényi tej 1 dl
tojás 1 db