Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chia magos keksz

Chia magos keksz
Chia magos keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eleinte "Jó reggelt"-szerűségű keksz elkészítésének indult, végül aszalt gyümölcsös, vajas kekszet lett belőle, de legalább finom puha maradt, nem száradt ki semennyire. 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Én sárgabarackot és mazsolát használtam, de nyugodtan mehet bele áfonya, szilva, akár olajos magvak is. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a chia magokkal. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd lassan hozzákeverjük a mézet, tejet, vaníliát és a tojást. A vajas masszát elkeverjük a liszttel, éppen hogy összeálljon a tészta, majd hozzáforgatjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöket és csokoládét.
  2. A masszát fóliába tekerjük, kissé téglalap alakú hasábot formálunk belőle, és fél órára betesszük a mélyhűtőbe.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a masszából vékony szeleteket vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Nagyjából 10-12 percig sütjük, és hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 483
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

chiás keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

280
finomliszt 270 g
chiamag 20 g
sütőpor 1 teáskanál
vaj 150 g
barna cukor 70 g
méz 1 ek
tej 1 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojás 1 db
aszalt gyümölcsök 40 g
csokoládé 20 g