Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás csirkés kosárka

Gombás csirkés kosárka
Gombás csirkés kosárka
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angliában egy kórházban szolgáltuk fel a betegeknek ezt a különleges ételt, ami első látásra szimpatikussá vált. Egyfajta késztetést éreztünk arra, hogy hazamegyünk, és azonnal nekilátunk elkészíteni ezt a csodás ételt. Osztatlan sikert aratott, és azóta többször is elkészítettük már.

hozzávalók / 5 adag

Raguhoz

Cobblerhoz

  • 275 g finomliszt (önkelesztő liszt kell, ha nincs, akkor sima liszt + sütőpor)
  • 2 teáskanál (ízlés alapján kissé sós legyen a tészta)
  • cayenne bors ízlés szerint
  • 12 dkg margarin (olvasztott)
  • 150 ml víz (ez lehet sok, fokozatosan adjuk hozzá, amíg a tészta gyúrható nem lesz, "ne málljon")
  • 50 dkg cheddar sajt (lehet több is, ki hogy szereti, reszelt sajt)
  • 1 db tojás (kenéshez)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ragu elkészítése: a hagymát, a répát, a paprikát meg a zellerszálat egy kis sóval a forró olajon 8-10 percig pároljuk, egy magas falú serpenyőben.
  2. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott csirkemellet, miután kifehéredett a csirkemell, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és ezt is tovább pároljuk. Miután levet engedett befűszerezzük, és hozzáadjuk a mustárt és borecetet, és az előre elkészített alaplevet (húsleves vagy zöldségleves alaplé).
  3. Amikor már az összes alapanyag megpuhult, megfőtt benne, akkor két evőkanál lisztet rászitálunk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. 
  4. A cobbler elkészítése: a lisztet, sót, borsot, reszelt sajtot összekeverjük a megolvasztott margarinnal, és annyi hideg vizet öntünk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Ezután 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és 5 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
  5. Összeállítás: 1 kisebb méretű, magasabb falú tepsit kivajazunk, és beleöntjük a ragut, a tetejére kirakjuk a pogácsákat, amiket szaggattunk.
  6. Lekenjük a pogácsákat egy tojással, és a tetejére reszelt sajtot szórunk ízlés szerint, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
  7. Amint kész a sütés, lehet tálalni, nem szükséges köret hozzá, jó étvágyat kívánunk!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 441
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Doggy da Chef

Mióta szakács: 2013.07.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cobbler, csirkés-gombás cobbler, csirkeragus-gombás cobbler

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Doggy
Doggy da Chef / Doggy Tue, 2013-08-06 13:19

Ezaz most például szerettem volna átnevezni szerkesztés menüben, mert megtetszett a gombás csirkés kosár(ka) de már nincs rá lehetőségem, esetleg valami javaslat, hogy lehet e vagy már ez így van és ez ennyi, mert újra feltölteni nem szeretném :) Nehéz jól lemagyarosítani ezért írtam az igazi nevét, de igen mégis csak magyar oldal, nem tudom most ilyenkor mi van, minden mást lehet szerkeszteni a nevét kivéve :D

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Tue, 2013-08-06 22:09

Kedves Doggy (és a Többiek:)!
Átírtuk a címet, ehhez valóban a szerkesztőkre volt szükség.
További kellemes sütés-főzést!
Kata

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-08-06 13:53

Mert jó a recepted, segítek:)) Irj a szerkesztőknek, (Petrának vagy r.kata-nak) és kérd, hogy módosítsák címet. G

witch
witch / witch Tue, 2013-08-06 13:08

En is toltottem fel cobbler receptet es magyar nevet akartam neki adni. Megneztem, hogy mit jelent a cobbler: 1.suszter, 2.kosarka. Ezt a ket lehetoseget merlegelve afonyas KOCKA lett a suti neve. Szoval nem konnyu magyarositani. :))

Doggy
Doggy da Chef / Doggy Tue, 2013-08-06 11:26

Jogos amit írsz, de mivel ennek az ételnek ez a neve, nem találtam magyar megfelelőjét így ez lett a neve, az édes vagy sós dologról annyit, hogy el kell olvasni a receptet és akkor kiderül, egy idegen hazai receptről sem derül ki, hogy az most sós e vagy édes.. El kell szépen olvasni, a magyar fordításra még annyit, hogy akinek bármilyen javaslata van rá szívesen várom mi legyen a magyar megfelelője ennek az ételnek: csirkés gombás pogácsa ? elég érdekesen hangzik, várom az ötleteket :)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-08-06 13:06

Gindolom ez az eredeti recept, és ott kicsit jobban néz ki.http://www.aussie-true-blue-recipes.com/ChickenAndMushroomCobbler.html Remek, hogy az angol kórházakban ilyen finom ebédet adnak:) Van magyar megfelelője szerintem: gombás csirkés kosár(ka). Talán ha így nevezed el, többen megnéznék és kedvet kapnának. A cím szerintem sokkal jobb ha egyértelmű és tök mindegy h adott esetben sós vagy édes receptről van szó. Nekem ez a sok angol receptcím magyar receptoldalon fellengzősnek hat. Persze ez csak az én privát véleményem.

witch
witch / witch Tue, 2013-08-06 13:11

Van amikor a szerkesztok valasztjak inkabb az angol nevet a receptnek.

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-08-06 13:27

Hali:)
nem tudom kinek volt az ötlete, de ennek tökéletesen van magyar megfelelője és véleményem szerint nem speciális angol étel, amiért angolul kéne nevezni. Ettől függetlenül ha már a kákán keresgélek csomót, a "kosárka" is érthetetlen, mert a tésztája alapján lángosféle és kicsit sem kosár jellegű. Nézd meg az eredetit:) G

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Tue, 2013-08-06 11:06

Azt értem, hogy Angliában ezt tálaltátok, csak attól kapok idegbajt, hogy egy ételnek nálunk miért nem lehet magyar nevet adni. Nem lehet lefordítani?Amikor végignézem a legújabb recept felhozatalt, csak a recept nevét írja ki a gép, ebből én nem tudom,hogy az édes vagy sós vagy egyáltalán mi akar lenni? A cobbler pl. később pogácsának van említve. Szóval lehet, hogy kukacoskodásnak tűnik, de nem Te vagy az egyetlen aki nem magyar neveket használ, pedig az lenne a logikus.
Nemes Vali

1102
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 60 ml
sárgarépa 2 nagy db
zeller 1 közepes db
gomba 40 dkg
csirkemell filé 40 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
dijoni mustár 2 teáskanál
vörösborecet 10 ml
csirke alaplé 500 ml
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 púpozott ek
finomliszt 275 g
2 teáskanál
cayenne bors 0 ízlés szerint
margarin 12 dkg
víz 150 ml
cheddar sajt 50 dkg
tojás 1 db