Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chicken tikka masala Glasertől

Chicken tikka masala Glasertől
Chicken tikka masala Glasertől
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom, fűszeres húsétel. Itt egy videó hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot 1 cm-es kockákra, a hagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kb. 2x2 cm-es darabokra vágjuk, megszórjuk egy kis sóval.
  3. A fűszereket elkeverjük.
  4. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a kardamommagot és a fahéjrudat, majd közepes lángon kb. ½ percig hagyjuk még forrósodni, majd kivesszük az olajból.
  5. A hagymát a forró olajban aranysárgára dinszteljük, majd rászórjuk a fűszeres keveréket, elkeverjük, és további 1 percet dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat és a paradicsompürét, majd további 1 percig dinszteljük, és felöntjük a vízzel. Felfőzzük, sóval ízesítjük, és egy pár percig lassú tűzön főzzük.
  6. A húst a mártásba tesszük, elkavarjuk, kb. 12 percig főzzük. Hozzáadjuk a joghurtot, és tovabbi 5 percig főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 060
elküldve: 1
receptkönyvben: 161
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres-joghurtos csirkeragu, kurkumás-paradicsomos csirkeragu garam masalával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taranikó
taranikó Tue, 2013-04-02 08:46

Végül char masalával csináltam, és a javaslatodra petrezselymet használtam a koriander helyett. Nagyon ízlett a családnak, biztosan fogom még készíteni. Köszi a receptet és a segítséget.

taranikó
taranikó Sat, 2013-03-30 09:53

Szia!
Két kérdésem lenne, az egyik, hogy nincs itthol garam masala csak tandori masala és char masala. Melyik jobb a garam masala helyett? A másik kérdésem a Bombay Burgonyához kapcsolódik, mert azt akarom hozzá csinálni. Nos a kérdésem az, hogy a koriandert mivel lehet helyettesíteni, illetve mi a német neve, hogy venni tudjak. Köszönöm a segítségedet.
Anikó

andoc
andoc Mon, 2012-08-27 22:35

No, hát nem volt hozzá minden itthon (és persze nem a fűszerek hiányoztak, hanem a paradicsom meg a hagyma), és a sorrendet se sikerült tartani, de a végeredmény szuper lett. Köszönöm az ötletet, legközelebb talán sikerül a recept szerint is elkészíteni, mert az biztos, hogy kerül még az asztalra:)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2011-12-14 19:38

Megnéztem a videót is, hát ez nagyon fincsi lehet. Csak sajnos nálunk nem minden fűszer kapható. Azért elmentem. Piroska

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Wed, 2011-12-14 14:53

Nagyon gyakran rendeljük ezt az ételt a kedvenc pakisztáni-indiai éttermünkben. Egész biztos, hogy el fogom készíteni! Nagyon köszi! Zsuzsa

250
csirkemell filé 500 g
napraforgó olaj 4 ek
kardamom 5 db
fahéjrúd 0.5 db
vöröshagyma 1.5 közepes fej
gyömbér 2 tk
fokhagyma 1.5 gerezd
római kömény 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
kurkuma 0.5 tk
cayenne bors 0.5 tk
fűszerpaprika 1 ek
garam masala 1 teáskanál
paradicsom 1 db
sűrített paradicsom 1 dkg
víz 150 ml
joghurt 5 ek
0 ízlés szerint