Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chili gyömbérrel és hagymával

Chili gyömbérrel és hagymával
Chili gyömbérrel és hagymával
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a csípős savanyúság kötelező eleme a karácsonyi bőségkosárnak, amit családunkban a férfiak kapnak. Nagyon csíp és nagyon finom!

Pár éve kísérleteztem ki, mikor is a kiskertünkbe az összes palántánkból chili fejlődött ki rengeteg terméssel. Igaz, hogy a piacon vegyesen vettem édeset, csemegét, kápiát, egy kis csípőset, de ezek szerint jól "átvertek", mert minden paprika iszonyú csípős lett. Így viszont megszületett ez házi savanyúság recept, ami azóta is nagy kedvenc.

A páclé arányain, a fűszerezésen természetesen lehet változtatni, ha valaki nem szereti ilyen édesen, savanyúan.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Kitűnő savanyúság húsok mellé, de felhasználható alapanyagként is pl. kínai ételek készítésénél.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Legelőször is gumikesztyűt húzunk, hogy elkerüljük a chili csípős hatását különböző szájunkon kívül eső testtájékokon. A megtisztított paprikákat felkarikázzuk vékonyan. (A magokkal nem foglalkoztam, csak a szárat vágtam le.)
  2. A gyöngyhagymákat is megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a meghámozott gyömbért is kis darabokra vágjuk, hogy minden üvegbe jusson legalább két kis darab. Ezt követően az összes száraz hozzávalót betöltjük a fertőtlenített üvegekbe.
  3. A páclé hozzávalóit: víz, ecet, cukor, só, borkén hidegen összekeverjük addig, amíg fel nem oldódik teljesen "minden résztvevő". (Forralni, melegíteni nem kell, sőt nem is szabad, ezért van benne borkén!) Felöntjük ecetes lével a paprikás üvegeket, lezárjuk, és mehet a hűvös pincébe (vagy spájzba). Legalább 1 évig eláll, ha fel nem bontjuk!
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 391
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Ecetes chili

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

93
chili 70 dkg
gyöngyhagyma 30 dkg
gyömbér 4 cm
ecet 1.5 dl
víz 8 dl
cukor 8 ek
3 kávéskanál
borkén 1 kávéskanál