Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chili szósz jaccso konyhájából

Chili szósz jaccso konyhájából
Chili szósz jaccso konyhájából
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját termesztésű paprikám volt egy nagyobb mennyiség, amit szárítva nem fogyasztottam volna el. Gondoltam főzök belőle szószt, a bolti egyébként is elég gyengus... Elsőre raktam bele éretlen zöldpaprikákat is, így az íze nem lett az igazi, de elfogyott :)  Ekkor csak csípős paprikából készült, így meglehetősen erősre sikeredett. 

Másodjára pepperoni, és chili keverékből csináltam, nagyon-nagyon finom lett. Mindenhez ezt eszem :)

Harmadjára pritamin és püspöksüveg paprikából készítettem, az eredmény még száraz dunsztban :)

A csípős paprikákat érdemes kesztyűben tisztítani.

Felbontás után hűtőben sokáig eláll a szósz.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Zsíros, vajas kenyérhez, pizzaszószba, pörköltekhez használhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikák szárát levágjuk, magjait kiszedjük, durvára fölvágjuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, durvára daraboljuk.
  3. Egy lábasban összekeverjük a hozzávalókat, lassú tűzön néha kavargatva főzni kezdjük.
  4. Forrás után kb. 15-20 percet főzzük, míg a paprika meg nem puhul.
  5. Összeturmixoljuk, majd üvegekbe töltjük.
  6. Fejjel lefelé száraz dunsztba tesszük őket, 1-2 napig.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 39 068
elküldve: 9
receptkönyvben: 156
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

jaccso

Mióta szakács: 2012.11.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

chili szósz, paprikakrém, paprikakrém házilag

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Topesz
Topesz / Topesz Sun, 2015-11-08 14:11

Szia! Erdeklodnek, h nagy gond-e ha a chili meg van mar szaradva egy picit?

catpaw
catpaw Tue, 2015-09-29 17:10

Tavaly is ezt a receptet készítettem el, idén is és már nem is fogok mást kipróbálni annyira bejött ez a családnak. Idén annyit módosítottam, hogy a szósz erősségét haragos pistával állítottam be. Köszönöm a receptet.

Hoborc
Hoborc Tue, 2012-11-06 20:44

Szuper recept! Férjem teljesen oda van a csípős dolgokért és mivel az erős pista már csak a nevében erős, elkészítem neki,
Köszi, Gabi

jaccso
jaccso / jaccso Wed, 2012-11-07 12:20

Köszi! Nálam már elfogyott az idei első adag, a másodikat dézsmálom, és gondolkodok egy harmadikon ;)
Cseresznyepaprika és kápia keverékre gondoltam.
Ha tényleg szereti a csípőset a férjed, 50-50% -ban simán mehet a csípős - nem csípős paprika. Vagy akár még csinálhatod erősebbre is!

31
paprika 1 kg
fokhagyma 10 gerezd
fehérborecet 1.5 dl
balzsamecet 0.5 dl
2 ek
barna cukor 1 ek