Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis bab 8. - vörösbabos

Chilis bab 8. - vörösbabos
Chilis bab 8. - vörösbabos
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobbtól tanultam ezt a receptet :).
Minden vendégünk duplán szedett, mikor ezt főztük, és mind a 10 ujját megnyalta...majd totálisan kidőltek a jóllakottságtól:).
 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én kenyérrel imádom ezt az ételt fogyasztani:). Ne ijedj meg a mennyiségtől!!! Ez min. 5-6 farkaséhes embernyi adag!
Én azért szeretek egyszerre ennyit elkészíteni, mert kitűnő akkor is, ha kiporciózva lefagyasztom...nem vész el az a pikáns íz :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olívaolajon a hagymát kockára vágva megpirítjuk.
  2. Majd a húst utánaküldjük, sózzuk, borsozzuk - így addig sütjük, míg a hús kicsit ki nem fehéredik.
  3. Majd 4 cs chili con carne fixet adunk hozzá pici köménnyel.
  4. Vízzel felöntjük, és kb.10 percig főzzük, közben kevergetjük.
  5. Utána hozzátesszük a hozzávalókat:: apróra vágott fokhagyma, karikára vágott chili paprika, kaliforniai paprika belekockázva, egyben a paradicsomok, vörösbab és kukorica (mind lé nélkül!).
  6. Felforraljuk, majd kb. 5 perc múlva lassú tűzön rotyogtatjuk még vagy 20 percig, hogy összeérjenek az ízek:). Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 43 847
elküldve: 5
receptkönyvben: 164
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mazsola

Mióta szakács: 2011.02.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

chili con carne, chilis bab paprikával-kukoricával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kalida76
Mazsola / kalida76 Tue, 2013-03-19 23:43

Senki sem állította, h. ezt az ételt nehéz elkészíteni:)
Mindenesetre, h. mégis ennyire finomra sikerül mindig, tudni kell jól feltúrbózni a "por"-on található összetevőket és elkészítési módot.
(pl. nem csak "30 dkg hús, 4dl víz, só, valamint 20 dkg bab és kukorica ízlés szerint vegyesen" kell a Chili con carne-hoz, ahogy az a csomagoláson szerepel.)
De próbáld ki úgy, hátha mégis:))

És még vmi: ezen a honlapon szereplő ételek nem kevés részénél említenek pl. vegetát, v. húsleveskockát,.. hozzávalóként.
Ez a "por" is csupán egy fűszerkeverék.
Szóval, ha valóban csak a porral volt gondod, akkor sok írnivaló vár még Rád, a több száz, több ezer étel elolvasása után, azokat is ugyanígy kommentálva:))
Sok sikert:)

herta
herta / herta Thu, 2015-05-21 17:09

"Ez a "por" is csupán egy fűszerkeverék." Ezzel vitatkoznék. A fűszereken kívül növényi zsír (fából vaskarika), aroma, és a legszomorúbb, ízfokozó ( nátrium-glutamát) is van benne. Kár vele elrontani bármelyik otthon készített ételt. A Te receptedből sem hiányozna, hiszen használsz elég húst (ráadásul kétfélét), zöldséget és fűszert. Azt nem vitatom, hogy porral is finom, de anélkül is, csak úgy egészségesebb. Az alapporokat arra találták ki, hogy megkönnyítsék és meggyorsítsák a háziasszonyok dolgát, néha én is élek velük, bár csak akkor, ha nyereményjátékkal társulnak... Nálad az a gond, hogy főztél egy nagyon gazdag ételt azzal a tudattal, hogy felturbóztál egy műkaját. Nem! Elrontottad vele, és még egyszer hangsúlyozom, nem az ízét! Én egy főzős oldalon nem is engednék hozzávalónak leveskockákat, ételízesítőket, alapporokat. Remélem, egyszer Te is eljutsz idáig! További jó, de minőségibb főzőcskét, és főleg: ne sértődj meg a kritikán, nem rossz szándékból jön! ;)

kalida76
Mazsola / kalida76 Sun, 2011-02-06 17:28

Brutálisa finom!!!!
Hmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))))))))))))))

1477
vörösbab 1.6 kg
darált marhahús 80 dkg
darált sertéshús 80 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
konzerv paradicsom 80 dkg
mexikói alap 40 g
csemegekukorica 170 g
vöröshagyma 5 közepes fej
fokhagyma 1 fej
chili 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek