Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis bab Renáta konyhájából

Chilis bab Renáta konyhájából
Chilis bab Renáta konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom chilis babja páratlan kincs... Azóta eszem meg ezt az ételt, sőt imádom, mióta megkóstoltam ezt a változatot. Nem kell hozzá semmiféle chilis bab fűszerkeverék-por, vagy ilyesmi, mégis tökéletes és az sem utolsó szempont, hogy hamar elkészül. A minap ez volt a vacsora és én is elsajátítottam az elkészítését, amit most megosztok veletek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki csípi a csípőset, az tehet még bele chili- vagy erőspaprikát, de nekem pont elég volt benne az 1 doboz chilis bab. Paradicsomlé helyett paradicsompürével is el lehet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
  2. Belekeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig pirítjuk.
  3. Kevés vizet (kb 1-2 dl) és a paradicsomlevet is hozzáöntjük, majd 15 percig főzzük így a húst.
  4. Ezután beletesszük a babokat (levével együtt), a kukoricát. Fűszerezzük kevés bazsalikommal, kakukkfűvel, fűszerköménnyel, beletesszük a babérlevelet, a ketchupot és a mustárt.
  5. Addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz a szaftja. Ha szükséges, még ízesítjük a fűszerekkel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 530
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chilis bab Lackó módra, chilis bab, fűszeres-chilis bab

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Thu, 2012-09-20 10:07

Forrón tálalva, tetejére zsíros sajtot reszelve még jobb!

802
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
paradicsomlé 3 dl
vörösbab 200 g
fejtett bab 400 g
csemegekukorica 140 g
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
ketchup 3 ek
mustár 2 kávéskanál