Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis babos-gombás milánói szósz virslivel

Chilis babos-gombás milánói szósz virslivel
Chilis babos-gombás milánói szósz virslivel
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elfoglaltság miatt előre tervezett ebéd volt.
Az előző napi kitervelt ételt kellett csak összehozni, a meglévő raktárkészletemből. Hazaérkezésem után gyorsan megvolt. Ennyi a történet:-).

hozzávalók / 4 adag

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Finom bor. Jó sok sajt:-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a vizet főni a tésztának.
  2. Lábasba tesszük a kevés vizet, az olívaolajat, a zöldborsót, és kis lángon, fedő alatt a zöldborsót puhára főzzük, (kb. 6-8 perc alatt kész).
  3. Beleöntjük a konzerv chilis babot, a fele levét öntsük le. A fűszereket tegyük bele.
  4. Az üveg milánói gombás szószt is öntsük bele, majd összeforraljuk. Ha ízre jó, akkor beletesszük a negyedelt virsliket, és ha az is megfőtt, kész, tálalhatunk.
  5. Ha a víz forr, olajat és sót teszünk bele, a tésztát beleöntjük, egyszer keverjük meg, és 4-5 perc alatt kifőzzük. Lecsepegtetve, azon mód forrón tálaljuk. Vigyázat, ez a fajta tészta hamar megfő, érdemes megtartani a főzési időt, vagy időközben kóstolni, nehogy túlfőjön (hamar szétfőhet.).
  6. A tálalás: A szószt, a tésztát a tányéron szépen elhelyezzük. A tésztát a petrezselyemzölddel és a reszel trappista sajttal megszórva díszítjük, tálalhatjuk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 845
elküldve: 2
receptkönyvben: 68
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás-chilis tészta, babos-zöldborsós szósz milánói tésztával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-05-06 20:50

Kedves Geleva!

Igen, szarvacska tészta, de akkor mégis miért írják az egyik fajta görbületűre, hogy szarvacska, a másikra meg ,hogy rövidcső, meg más egyéb nevek..:-))
Persze, van amelyik tiszta dolog, hogy miért az a neve:-))
A lényeg, hogy finomak:-))

Igen, valahogy igazad van, hogy azért adod oda a listát, és tényleg, pár cuccot is annyi idő alatt tudnak megvenni , mint a nagyvásárlást:-)))
Szép estét, és nagyon jó hétvégét!:-)))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-05-06 10:28

Kedvesw Geleva!

Köszönöm szépen, remélem, hogy sikerül, és finom lesz, jó étvágyat hozzá:-)))
Nahát, nem szeretsz a nagy boltokba menni???:-))
A férjem, az nem szeret, de muszáj neki, velem jönnie, mert cipelni, nem tudok, sajna:-(((
De annyira utálja, hogy megvan szabva, mikor mehetünk, mikor nincsenek annyian, de még van cucc a boltba, esetleg akciósakat is kapunk:-))
Borzalmas, férfival vásárolni, annyit nyavalyog, volt, hogy a gyerekekkel mentem be, és gyorsabb volt:-))
Ugyanis, a műszaki részre, érdekes mód, imád menni:-))Az nem baj, hogy a nagy boltba van, én akár bevásárolhatnék addig, amit el is kezdek, de befejezéshez már ő is kell:-)) Jó főzést holnapra:-)))
szép napot!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2011-05-06 10:46

Kedves Éva-Anyóca!
Bizti fini lesz a recepted alapján.:-) Képzeld, közben felvilágosítottak, hogy amiről én beszélek az szarvacska tészta és nem könyök.:-)))
Lehet, hogy én is azért óckodom a közös vásárlástól, mert első az újságos, aztán a műszaki és a "bolhapiaci" rész. Aztán, majd veszünk kajának valót is. :-))) Oldja meg egyedűl, én összeírom, hogy mi kell mennyiségekkel együtt és Ő meghozza. Csak az az érdekes, ha két dologért küdöm el az is másfél óra, ha nagybevásárlás a hétvégére, az is.:-)))
Köszi a jó kívánságokat, hasonló jókat Neked is...a szép nappal együtt.:-)
Éva

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-05-05 21:12

Kedves Évám !
A csilisbab a családom kedvence ! Mármint a férfiaké !
Az ő kedvükért elmentve ! Köszönöm, jó éjt ! Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-04-28 15:39

Kedves Geleva!

Nyomdafestéket nem tűrt, ezért az elejét kiírta, a közepét csillagozta, a végét kiírta.:-((((
Én csak remélem, hogy sikerül elkészíteni ezekből az alapanyagokból:-))
Köszönöm az elnevezést, de aki szeretne, az saját szájíz szerint úgyis variálhat, nincs ez a recept kőbe vésve:-))) Jaj ezért a megjegyzésért is kaptam anno ettől az emberkétől, majd leharapta a fejemet, mert szerinte egy receptet szó szerint kell követni:-)
Igen ,van olyan, de nem mindent kell így venni:-))

A csomagoláson ez állt, mini kagyló, és tényleg megfőzés után is kicsi marad a tészta:-))) Ami nem rövidcső, mert ami itt nálunk van, rövidcső , az egyenes, ez meg C betű alakú, és lyukas, mint a makaróni, és picike, és a neve, amit írtam:-))))Igaz, kályha könyökcső, na ez a legjobb megközelítés, igazad van:-))) . Márkáját nem tudom, nem egy közismert, mint a Gyermelyi, vagy Panzani, vagy Barilla, valami kevésbé ismert cucc, de finom, és guszta kis tésztácskák:-))
Majd készítek még ilyet, és max. lefényképezem a tészta zacskóját is, meg a tésztát is nyersen, hogy látható legyen jobban.:-)))
Amúgy olyannal készíted természetesen, amid van otthon, vagy amit szerettek, hogyne lenne mással is finom:-)))
Csak ilyen picikét még nem láttam, és nem is volt iszonyat ára :-)) , ezért vettem meg, és főzés után még finom is és guszta marad, nem fő szét, minden előnyös.:-)))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-05-05 22:45

Kedves Éva-Anyóca!
Ne haragudj, de csak most vettem észre, hogy válaszoltál, miközben holnapra keresgetek valami finomságot. Azt hiszem megvan.:-)
Aranyos lehet ilyen piciben a kis kanyar tészta, ilyet még nem is láttam kisméretben. Mondjuk ez semmit nem jelent, mert neked megsúgom, hogy nem én vásárolok, hanem a férjem.:-))) Nem szeretek ezekbe a "nagy" boltokba járni.:-( Nálunk a kagylótészta, az valóban kagyló alakú, és van mini változat és nagyobb is köretnek.
Holnapi ebéd megoldva!:-))) Köszi.
Jó éjszakát!
Éva

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-04-28 14:41

Kedves Éva-Anyóca!
Tegnap már én is így láttam az első hozzászólást.(moderálva) Nem tudom, konkrétan mivel bántott meg, de az már biztos, hogy csak azért is kipróbálom ezt a klassz kaját!!! Mindent, amit hozzávalóként írtál, nagyon szeretünk! Ha nagyon bejön, Anyóca-ragunak fogom hívni!:-)))
A hozzávalókban kagyló tésztát írtál, ha jól látom a képen rövid csőtészta (vagy, ahogy mi hívjuk, könyöktészta van, utalva a kályhacsőre:-))
Gondolom, mindkettővel, sőt más fajtákkal is nagyon finom.:-)))
Szép napot!
Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-04-27 12:44

Kedves goblin!

Nem baj, akkor kukoricával készítsd el, minden háznál más a szokás és az ízlés.
Ha elkészíted, remélem ,hogy sikerülni fog, és jó étvágyat kívánok hozzá.:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-04-27 12:42

Kedves pufinlekvár!
Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaidat.
Teljesen igazad van, erre nem is kell már lépni...:-)))
Remélem, hogy sikerülni fog, jó étvágyat hozzá:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

goblin
goblin Wed, 2011-04-27 11:37

Hasonlót szoktam én is készíteni, borsó helyett kukoricával. Nekem valahogy a paradicsom és a borsó együtt nagyon fura ízt ad az ételnek, a kettőt nem kombinálom.

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Wed, 2011-04-27 09:19

Istenem már megint egy BUNKÓ (KÖVES01) .Ne is foglalkozz Éva Anyóca ezzel az elvetemülttel, a hozzászólása is csak őt minősíti!!
Amúgy remek a recept, ezek nálam is fellelhetőek, úgyhogy eggyik este nálam is ez lessz a vacsora.
Remek ötletet adtál!

1572
milánói szósz 400 g
fejtett bab 400 g
virsli 280 g
zöldborsó 30 dkg
cukor 1 teáskanál
oregánó 0.5 tk
bazsalikom 0.5 teáskanál
petrezselyem 1 tk
víz 1 dl
olívaolaj 1 ek
kagylótészta 75 dkg
napraforgó olaj 2 ek
1 teáskanál
víz 2 l
trappista sajt 20 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint