Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-brokkolis marhahúscsíkok

Chilis-brokkolis marhahúscsíkok
Chilis-brokkolis marhahúscsíkok
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam az olasz konyha után a kínai a második nagy kedvenc. Gyors, egyszerű és finom.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel vagy üvegtésztával ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük 1 ek szezámmaggal.
  2. Egy tálban simára keverjük az alaplét, a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát és a kukoricakeményítőt.
  3. Egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1 ek szezámolajat, majd keverve-rázva pár perc alatt (3-4) megsütjük benne a marhahúst. A húst kiszedjük, és felretesszük.
  4. A megmaradt olajat kiönjük a serpenyőből, papírral kitöröljük belőle az esetleg bennmaradt magokat.
  5. A maradék olajat felforrósítjuk, és beletesszük a rózsáira szétszedett brokkolit, a vékony csíkokra vágott paprikát és a chilit. 2-3 percig keverve-rázva sütjük. Hozzákeverjük az alapkeveréket, lefedjük és kis lángon 2 percig sütjük.
  6. Visszatesszük a serpenyőbe a húst, és időnként megkeverve addig sütjük (alacsony hőfokon), míg besűrűsödik a leve.
  7. Megszórjuk a maradék szezámmaggal.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 142
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csípős szezámos marhahúscsíkok, csípős marhahúscsíkok, kínai marhahúscsíkok chilivel és szezámmaggal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lacata
Lacata Sat, 2011-05-14 14:19

A marhahúst kb.: egy órát főzni kell, mert nagyon kemény.
Inkább csirkéből kellene csinálni.
A gyömbér nagyon intenzív fűszer, ezért minimális mennyiséget kell beletenni.
Mi a chilit kihagytuk, de a gyömbér kárpótolt mindenért.
Amúgy nagyon egyszerű és finom étel.

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2011-02-22 21:56

Kedves Kiki!
Hát jó nagy marhácska voltam, amikor bedőltem a 4 perc alatt puhára sülő marhahusinak... Neked hogy sikerült? Lehet, hogy vén volt az állat és azért maradt rágós? Vagy bepácoltad előtte, csak a receptből maradt ki?

313
marhacomb 50 dkg
szezámmag 1.5 ek
marha alaplé 1.25 dl
szójaszósz 2 ek
gyömbér 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
kukoricakeményítő 0.5 csapott ek
szezámolaj 3 ek
brokkoli 1 közepes fej
sárga kaliforniai paprika 1 db
chili 1 db