Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-citromos tilápia spárgával

Chilis-citromos tilápia spárgával
Chilis-citromos tilápia spárgával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A halas fogások igazán könnyen elkészíthetők és fenségesek. Nem mellesleg nagyon egészségesek is. Aki szereti a csipős, pikáns, de könnyű ételeket, azoknak szinte kötelező megkóstolni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy nagyon könnyű, lágy krumplipürét is lehet készíteni mellé köretként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgákat hüvelykujjnyi darabokra vágjuk, és egy edényben feltesszük párolni kb. 4 percre, majd egy tányéron hagyjuk kihűlni.
  2. A fokhagymát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a chilivel és a só felével. A tilápia filéket jól bedörzsöljük az összekevert fűszerekkel.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és ezen kisütjük a halakat, kb 5-7 perc alatt.
  4. A halakat kitesszük egy tányérra, és meglocsoljuk őket azonnal a citrom levével.
  5. A serpenyőben visszamaradt olajra rátesszük a párolt spárgákat, és a maradék sóval ízesítjük. Kb. 2-3 percig pirítjuk őket.
  6. Tálaljuk a halat a spárgával még melegen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 878
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dave

Mióta szakács: 2008.11.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport

egyéb elnevezések

tilápia zöldségkörettel, tilápia zöldséges körettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-10-27 21:58

Szia! Sajnálattal értesítelek, hogy a receptedet- fotóval együtt - egy "kedves" valaki lenyúlta, és beküldte a "Küldd be a recepted" c. kiadvány I. évfolyam 6. számába (megjelent 2010. november.)Az illető 3000 Ft-ot kapott érte. A recept beküldője Paál Péter, Debrecen. Az újság főszerkesztője Végh László, email: recept@kulddelarecepted.hu.

Szia, Juci

315
fehér spárga 1 kg
chili 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
0.5 tk
tilápia 1 kg
olívaolaj 2 ek
citromlé 3 ek